Stoiximan Super League

Έκοψε τη φόρα του ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Μια βδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ… γλίστρησε ξανά στην επαρχία, μένοντας στο 0-0 με τον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα (6η σερί ισοπαλία) και έχασε έδαφος! Δοκάρι ο Μπίσεσβαρ στο 91'.

Έμεινε «άσφαιρος» στα Γιάννενα και απομακρύνθηκε από την κορυφή ο αδιόρθωτος ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ, παρότι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να «αποδράσει» από τους Ζωσιμάδες όμως το τρομερό σουτ του Μπίσεσβαρ τράνταξε το δοκάρι του Τσιντώτα, ο οποίος κράτησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του ανέπαφη.

Στο -7 πλέον από την κορυφή ο «δικέφαλος του βορρά» που αγνοεί την νίκη σε εκτός έδρας ματς από το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Έκτη διαδοχική ισοπαλία για τον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα που αρνείται να ηττηθεί και πλέον απομακρύνεται από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο μυαλό των κόουτς
Το 4-3-3 προτίμησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Τσιντώτας ήταν στην εστία, με τους Σόρια, Εραμούσμπε, Μπακαδήμα και Πήλιο στην άμυνα. Καραχάλιος στη θέση «έξι» με τον Λώλη και τον Τζίνο δίπλα του, ενώ στην επιθετική τριάδα, ο Ριένστρα κινούνταν αριστερά, ο Μορέιρα δεξιά και ο Μπαλάν ήταν στράικερ.

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να συμπληρώνεται από τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Ράφα Σοάρες. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με τον Ράφα Σοάρες τα αμυντικά χαφ, και ο Κωνσταντέλιας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά στην επίθεση ο Καλίντ Νάρεϊ, αριστερά ο Τάισον και στην κορυφή ο Μπράντον Τόμας.

Το ματς:
Χαμηλός ο ρυθμός στους «Ζωσιμάδες» κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία, κυκλοφορώντας την μπάλα και ψάχνοντας διαδρόμους για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ.

Ο Κουλιεράκης ήταν εκείνος ο οποίος μεταβίβαζε το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση για την ομάδα του Λουτσέσκου αναγκάζοντας τον Κωνσταντέλια να γυρίσει αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα. Στο 20ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον «δικέφαλο του βορρά» όταν ο Τάισον με έξοχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε τον Σάστρε, ο Ισπανός μπακ γύρισε στο σημείο του πέναλτι στον Μπράντον Τόμας, όμως ο φορ του ΠΑΟΚ έστειλε με προβολή την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 26’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σόρια, ο Εραμούσπε έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από εκείνο το σημείο και έπειτα. Στο 33’ ο Καραχάλιος τραυματίστηκε αναγκάζοντας τον Στάικο να τον αντικαταστήσει με τον Λιάσο δημιουργώντας ανακατατάξεις στο χώρο του κέντρου.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ από τα αριστερά με τον Τάισον να εκτελεί, τον Λώλη να απομακρύνει, όμως ο Νάρεϊ ζήτησε παράβαση από τον διαιτητή της αναμέτρησης θεωρώντας ότι ο πάικτης του ΠΑΣ χρησιμοποίησε το χέρι του για να απομακρύνει.
Ο Ευαγγέλου ωστόσο δεν «συγκινήθηκε» από τις διαμαρτυρίες και έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Λουτσέσκου να αντικαθιστά τον Φιλίπε Σοάρες με τον Σβαμπ, επενδύοντας στη δημιουργία. Ο ΠΑΣ παρέμεινε στο δικό του «μισό» δίνοντας την μπάλα στον ΠΑΟΚ. Στο 52’ έπειτα από όμορφη ενέργεια του Νάρεϊ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ράφα Σοάρες στην περιοχή, ο Πορτογάλος σέντρα στην καρδιά της άμυνας στον Μπράντον Τόμας, όμως η κεφαλιά του Ισπανού ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβασαν ταχύτητες στο ματς και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σβαμπ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Τάισον, όμως η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η κυριαρχία του «δικεφάλου του βορρά» συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα, ο Σάστρε πήρε μέτρα από τη δεξιά πτέρυγα, σέντραρε στον Μπράντον Τόμας, ο Ισπανός έκανε ένα θαυμάσιο γυριστό με το δεξί όμως ο Τσιντώτας επενέβη.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0

O ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αμύνεται σθεναρά σε όλες τις στημένες φάσεις που παραχώρησε στον αντίπαλο του. Στο 80' ο Ροσέρο που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς τραυματίστηκε αναγκάζοντας τον Θανάση Στάικο να προχωρήσει στη δεύτερη αναγκαστική του αλλαγή περνώντας στο ματς τον Φοφανά.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και στο 86' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά το πλάγιο του Σάστρε ο Ίνγκασον βρήκε με το κεφάλι τον Τζίμα, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία όμως ο Τσιντώτας έκανε την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ.

Ωστόσο η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήταν εκείνη του 91'. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε με δύναμη στο δοκάρι του Τσιντώτα, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0

ΜVP: Ο άνθρωπος που κράτησε τον ΠΑΣ σε τρεις περιπτώσεις και έκρινε κατά βάση το αποτέλεσμα ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε σπουδαίο ματς, στερώντας το γκολ από τον Μπράντον Τόμας στο 63' μετά το γυριστό, απέκρουσε το σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο που κόντραρε και άλλαξε πορεία, ενώ στο 86' έκανε την επέμβαση του αγώνα στερώντας το γκολ από τον Τζίμα έπειτα από κεφαλιά του νεαρού.

Η σφυρίχτρα: Ήρεμο απόγευμα για τον Ευαγγέλου στους Ζωσιμάδες. Ο Έλληνας ρέφερι, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και διαχειρίστηκε σε όλες τις περιπτώσεις τις εντάσεις μεταξύ των παικτών, ενώ δεν επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ που ζήτησαν πέναλτι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (Λιάσος 33'), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (Ροσέρο 58'/Φοφανά 80'), Μπάλαν.

Στον πάγκο: Σουλής, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Λεό, Φοφανά, Τσαβός, Μπορτεγκαράι, Λιάσος, Σταματελόπουλος


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (Σβαμπ 46'), Φιλίπε Σοάρες, Νάρεϊ (Αντρίγια Ζίβκοβιτς 68') Τάισον (Μπίσεσβαρ 86'), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Τζίμας 85').

Στον πάγκο: Ταλιχμανίδης, Κάργας, Κετζιόρα, Σβαμπ, Ντάντας, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Α. Ζίβκοβιτς, Τζίμας

Διαιτητής: Ευαγγέλου Αγγέλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου) - Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Τέταρτος: Μαλούτας Δημήτρης (Ημαθίας)
VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών)

Δείτε το φιλμ του αγώνα από το live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x