Stoiximan Super League

Πέλκας εξ ουρανού για τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ για 84' αντίκριζε το φάσμα της γκέλας στη Λιβαδειά, αλλά με κεφαλιά(!) του Πέλκα που είχε περάσει ως αλλαγή, ο «Δικέφαλος» επικράτησε του Λεβαδειακού (1-0) μπαίνοντας με το δεξί στο 2017!

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πετύχει πολλά γκολ, όπως έκανε κόντρα σε Πλατανιά και Κέρκυρα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στη Super League, κερδίζοντας κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού εκτός έδρας, με το «χρυσό» γκολ να πετυχαίνει ο Πέλκας στο 84', καθώς αν και αρκετά κοντύτερος από τους αμυντικούς των Βοιωτών τους πήρε όλους... παραμάζωμα εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κάμπος, χαρίζοντας τη νίκη στον «Δικέφαλο».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταφανέστατα ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, αν και είχε αρκετά «νεκρά» σημεία στην απόδοσή τους λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ στάθηκε και άτυχος, όταν στο 81' ο Μάτος σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ναμάσκο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πλέον τους 20 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων ώστε να φανεί αν θα παραμείνει στην πεντάδα του πρωταθλήματος.

Πώς έπαιξαν

Ό,τι ακριβώς δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις, αυτό εφάρμοσε και στον αγωνιστικό χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς ο Βλάνταν Ίβιτς για τον ΠΑΟΚ, καθώς η μοναδική... αναγκαστική αλλαγή που πραγματοποίησε ήταν αυτή του Μυστακίδη, αντί του Γκάρι Ροντρίγκες που το μυαλό του είναι στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι.

Από την άλλη μεριά, ο Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, στην προσπάθειά του να «κλειδώσει» τον ΠΑΟΚ που έχει μεγάλη ευχέρεια στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας ως αριστερό χαφ τον Μιλιάζες, που είναι καθαρό αριστερο μπακ, ενώ και οι γραμμές των Βοιωτών ήταν πολύ κοντά στην εστία του Ναμάσκο.

Το ματς

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ... αποδέχθηκε το ρόλο του φαβορί και της ποιοτικότερης ομάδας στην αναμέτρηση, αφού και ο Λεβαδειακός του παραχώρησε γήπεδο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Βοιωτούς να αρχίζουν την πίεσή κάτω από τη μεσαία γραμμή και τα δύο τους εξτρέμ (Μιλιάζες, Γιακουμάκη) να μετατρέπονται κυρίως σε δεύτερα μπακ προσφέροντας βοήθειες στους Μεντί και Μουλόπουλο αντίστοιχα.

Το πλάνο της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς ήταν να... μεγαλώσει το γήπεδο, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να επιτεθεί από τα πλάγια με τους Κάμπος και Μυστακίδη να είναι αρκετά ορεξάτοι, αλλά οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς, αφού οι σέντρες τους σταματούσαν στους πανύψηλους Τριποτσέρη και Ουόν.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» σημειώθηκε στο 9', όταν ο Μπίσεσβαρ με το κεφάλι μέσα στην περιοχή βρήκε τον Αθανασιάδη, αλλά το σουτ του διεθνή επιθετικού σταμάτησε στον Τριποτσέρη, ενώ ακολούθησαν στο 13' και το 15' σουτ από τους Μυστακίδη και Μπίσεσβαρ, με τον Ναμάσκο να μην ανησυχεί.

Με την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού να προκαλεί πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς άρχισαν να απειλούν και από στημένες φάσεις, δημιουργώντας δύο κλασικές ευκαιρίες στο 31' και το 33'. Στην πρώτη φάση ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ για το κεφάλι του Βαρέλα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μυστακίδης έστειλε την μπάλα πάνω στον Μιλιάζες, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταγωνιστής παίρνοντας την κεφαλιά, αλλά ο Ναμάσκο ήταν εκεί που έπρεπε, μπλοκάροντας την μπάλα.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός δήλωσε επιθετικά την παρουσία του με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, αφού ο Μάντζιος χάρη στην ποιότητά του δημιούργησε ευκαιρία από το πουθενά. Ο έμπειρος φορ από βαθιά μπαλιά του Κουλιμπαλί, κατάφερε να κερδίσει την μπάλα από τον Βαρέλα και υποχρέωσε τον Γλύκο σε απόκρουση έπειτα από εκπληκτική λόμπα που επιχείρησε από πλάγια θέση.

Στο β' μέρος ενώ θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να πιέσει για να φτάσει στο γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη, ωστόσο οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς παρουσιάστηκαν... υπνωτισμένοι και χωρίς νεύρο, παρασυρόμενοι από τον ρυθμό που ήθελαν να επιβάλλουν οι γηπεδούχοι.

Ήταν φανερό ότι ο Βλάνταν Ίβιτς κάτι έπρεπε να αλλάξει και αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Κουλούρη αντί του Αθανασιάδη στο 61', που έδειχνε χαμένος ανάμεσα στους Τριποτσέρη και Ουόν. Η επιλογή του Σέρβου τεχνικού δικαιώθηκε στο επόμενο λεπτό, όταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ξέφυγε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και κοντρόλαρε την μπάλα από σέντρα του Μπίσεσβαρ, αλλά το σουτ αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Ναμάσκο.

Η πίεση του ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο έντονη και στο 69' χάθηκε μια κλασική ευκαιρία, απ' αυτές που έχει συνηθίσει ο φετινός «Δικέφαλος» τους οπαδούς του. Ο Κουλούρης εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, ο Ναμάσκο απέκρουσε ασταθώς και στην επιστροφή ο Κάμπος... κατάφερε να τη στείλει πάνω στον Λευκορώσο τερματοφύλακα, που έμοιαζε εξουδετερωμένος.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με τον ήρωα του τελευταίου μήνα για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Μάτος βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Ναμάσκο.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε τελικά στο 84' με τον πλέον απρόσμενο τρόπο. Ο Κάμπος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο μόλις 175 εκατοστών, Δημήτρης Πέλκας (είχε περάσει αλλαγή στο 71') κέρδισε τους πάντες στον αέρα, μην αφήνοντας περιθώριο στον Ναμάσκο να απαντήσει, κάνοντας το 1-0 και χαρίζοντας το τρίποντο στον ΠΑΟΚ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μεντί, Κουλιμπαλί, Καραχάλιος (70' Μάγκας), Μιλιάζες, Καραμπουέ (78' Βασιλείου), Γιακουμάκης (90' Καψάσκης), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (90' Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης (71' Πέλκας), Αθανασιάδης (61' Κουλούρης).

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Α' βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β' βοηθός: Κοσμάς Χαρίσης
4ος διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Το LIVE της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x