Stoiximan Super League

Πού να μην έβρεχε!

Στη… λίμνη του Καυτανζογλείου, Ηρακλής και Βέροια αδικήθηκαν από το τραγικό τερέν, μένοντας στο 1-1. Καλύτερη η «βασίλισσα του βορρά», δοκάρι είχε ο «Γηραιός» στο 88’. 11ο γκολ για Βέλλιο!

Ηρακλής και Βέροια βάλθηκαν να σβήσουν την… προκατάληψη που δημιούργησε το τραγικό τερέν (από τη δυνατή και ακατάπαυστη βροχή) στο Καυτανζόγλειο για κακό ματς και παίζοντας με όρεξη για καλή μπάλα, έμειναν, τελικά, στο 1-1, έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος.

Ανάκογλου και Βέλλιος τα γκολ του αγώνα, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 9’, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του με την ομάδα της Ημαθίας σε έξι εμφανίσεις και τον δεύτερο να βάζει το 11ο φετινό του, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Καντιμοίρη.

Καλύτερη η «βασίλισσα του βορρά», έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο «Γηραιός» είχε τον Χουάντερσον σε εξαιρετική μέρα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 88’ με τον Ρομάνο.

Πώς έπαιξαν


4-2-3-1 επέλεξε ο Νίκος Παπαδόπουλος, που έδωσε φανέλα βασικού -κάτω από τα γκολπόστ- στον Χουάντερσον. Δεξί μπακ ήταν ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Σαραμαντάς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσόρτας, Ζιαμπάρης. Στα χαφ έπαιξαν οι Ιντζόγλου, Κυριακίδης, δεξιά ο Μοντέιρο, αριστερά ο Λεοζίνιο, ενώ ο Στάμου ήταν λίγο πιο πίσω από τον Βέλλιο.

inner

Στον αντίποδα, 4-2-3-1 και για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Ο Καντιμοίρης ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του την εξής τετράδα -από αριστερά προς τα δεξιά: Μαλόν, Μπράβο, Σιόντη και Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Άρτσε και Μαραγκός, δεξιά ο Ανάκογλου, αριστερά ο Μαγιέφσκι και ο Γιουσούφ, σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Καϊκούτ.

Το ματς


Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο (από την ακατάπαυστη και πολύ δυνατή βροχή, που έπεφτε από το πρωί στη Θεσσαλονίκη), Ηρακλής και -ειδικά η- Βέροια μπήκαν στο Καυτανζόγλειο με σκοπό να παίξουν μπάλα και να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το γεγονός πως είναι οι χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος σε τελικές (κάτω από δέκα αμφότερες κατά μέσο όρο). Η ομάδα, πάντως, που, πραγματικά, εντυπωσίασε, στο καλύτερο… μακράν, φετινό της ημίχρονο, σίγουρα σε εκτός έδρας ματς, ήταν εκείνη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

inner

inner

Η «βασίλισσα του βορρά», σαν να… καιγόταν για «τρίποντο» (παρότι άνετη, μακριά από τον Πανθρακικό), μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο γήπεδο και μόλις στο 9’, άνοιξε, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Γιουσούφ, το σκορ με πλασέ του Ανάκογλου, που πέτυχε το δεύτερο τέρμα του σε έξι αγώνες με τη φανέλα της ομάδας της Ημαθίας. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, με τη Βέροια, πάντως, να ελέγχει το παιχνίδι, που έφερε, όμως, στα ίσα ο… συνήθης ύποπτος, Απόστολος Βέλλιος, στη μοναδική φάση του Ηρακλή στα πρώτα 45’. Ο 24χρονος επιθετικός, στο 28’, εκμεταλλεύτηκε μία τραγική έξοδο του Καντιμοίρη και με κεφαλιά, πέτυχε το 11ο γκολ του στη φετινή Super League, κάνοντας το 1-1. Ένα σκορ που έμεινε ως την ανάπαυλα, παρότι η Βέροια… πετούσε φωτιές στο τελευταίο δεκάλεπτο, κλείνοντας τον «Γηραιό» στα καρέ του και χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες (στις οποίες έλεγε «όχι» ο Χουάντερσον…) με τους καλύτερους της αναμέτρησης, Γιουσούφ και Άρτσε!

inner

inner

Με την είσοδο του Λουκίνα στο ματς (στη θέση του Μοντέιρο), ο Ηρακλής… φρεσκαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ισορρόπησε, συνεχίζοντας, ωστόσο, να μην μπορεί να απειλήσει την εστία της Βέροιας, που, από τη μεριά της… έριξε, κάπως, τους τόνους, δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους. Ένας ξαφνικός «κεραυνός» του Μαγιέφσκι στο 64’ παραλίγο να… βρεθεί στο Γ του Χουάντερσον -που σηκώθηκε έξαλλος και έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του να… ξυπνήσουν- ενώ ο Ιντζόγλου επέλεξε να κάνει σουτ στο 69’, αντί να «σερβίρει» σε Λουκίνα ή Βέλλιο.

inner

Το τελευταίο 20λεπτο σε ανάγκαζε, πραγματικά, να… αναθεματίσεις το τραγικό τερέν. Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να φτάσουν στο γκολ της νίκης, αλλά ο αγωνιστικός χώρος τους αδικούσε. Παρ’ όλα αυτά, είδαμε τρεις μεγάλες φάσεις! Στο 75’ ο Καντιμοίρης… ρέφαρε για το λάθος του στο 28’, αποκρούοντας εξαιρετικά φοβερό σουτ του Ιντζόγλου, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία, στο 83’, με τον Ναζλίδη, για να πάρουν ένα σπουδαίο «διπλό», ενώ ο Ρομάνο, πέντε λεπτά αργότερα, στο 88’, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού, με το 1-1 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του άψογου Κιοτζένη.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (87' Περόνε), Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Τσότρας, Βέλλιος, Λεοζίνιο (78' Ρομάνο), Μοντέιρο (46' Λουκίνας).

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Γιαννούλης, Μαραγκός, Ραούλ Μπράβο, Σιόντης, Άρτσε, Γιουσούφ (80' Αμπντούν), Ανάκογλου (90'+1' Πούγγουρας), Μαγιέφσκι, Καϊκούτ (73' Ναζλίδης).

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x