Stoiximan Super League

Πω, πω μια «βασίλισσα»!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια «βασίλισσα» (Βέροια) βγαλμένη από τα παραμύθια, φόρεσε το… στέμμα της και νικώντας με 2-1 τον Λεβαδειακό, φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Φανταζόταν κανείς ότι θα ερχόταν η στιγμή που σε παιχνίδι Βέροια-Λεβαδειακός, η διαφορά των δύο ομάδων θα ήταν 15 (!) ολόκληρες θέσεις; Κι όμως, οι γηπεδούχοι πριν τη σέντρα, βρίσκονταν στην τρίτη και οι φιλοξενούμενοι στην δέκατη όγδοη και τελευταία.

Το σφύριγμα της λήξης, βρήκε την ομάδα της Ημαθίας νικήτρια με σκορ 2-1 και φυσικά σε ακόμη καλύτερη μοίρα. Γιατί; Διότι η «βασίλισσα του Βορρά» αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς και πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της. Για την ομάδα της Βοιωτίας… μια από τα ίδια. Γιατί πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν, όντας στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη μέχρι τώρα;

To ματς

Η «βασίλισσα» μπήκε χωρίς να δείχνει επηρεασμένη από τη διακοπή, πιέζοντας συνεχώς για την επίτευξη ενός τέρματος. Οι πρώτες… προειδοποιήσεις έγιναν πολύ νωρίς και μετά το εικοσάλεπτο, ήρθαν τα… χτυπήματα. Πρώτα ο Μπατιόν με κεφαλιά στο 22’ και στη συνέχεια ο Ντουμίτρου, που εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση των Τόμας και Σηφάκη, πέτυχε στο 25’ ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του και τρίτο του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Λεβαδειακός, που προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κατάφερε να αντιδράσει άμεσα. Στο 26’, λοιπόν, μετά από ωραία ενέργεια του Μπορνταγκαράι και πλασέ του Σοτέλο, μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το ματς είχε υψηλό ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ευκαιρίες υπήρξαν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 60ο λεπτό δεν υπήρξε κάποια κλασσική ευκαιρία, τα λάθη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ήταν περισσότερα, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν… κούραζε!

Η Βέροια εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της ομάδας της Ημαθίας άρχισαν να… λειτουργούν με το μότο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Έβγαιναν προσεκτικά στην επίθεση και έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Καντιμοίρη, αφού στόχος ήταν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1.

Οι Βοιωτοί βγήκαν κατά κύματα μπροστά στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν, αλλά παρά τις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Σοτέλο (82’) και Μάντζιο (85’), δεν τα κατάφεραν. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αρετόπουλου, βρήκε τη Βέροια να πανηγυρίζει την πέμπτη νίκη της σε έξι παιχνίδια και να φιγουράρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τον Λεβαδειακό να παραμένει χωρίς τρίποντο στον πάτο του πίνακα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπαλάφας (46’ Βάσκες), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Γεωργιάδης (56’ Μπεν), Καλτσάς, Κάμπορα (65’ Κατίδης).

Στον πάγκο έμειναν: Τζινάρ, Κάταλα, Χασελμπάινκ, Καλί.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κονέ, Γκόμες (68’ Ορτέγα), Ζίτο, Τόμας, Βούκσεβιτς (87’ Παππάς), Μαχαίρας, Μπορνταγκαράι (78’ Μάντζιος), Σοτέλο, Σάντσες.

Στον πάγκο έμειναν: Στρατηλάτης, Πρόγιτς, Μάγκας, Νικολακάκης.

Κίτρινες κάρτες: Μπαλάφας / Σάντσες, Κονέ, Ζίτο.
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας) και Δ. Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Control room





Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x