Stoiximan Super League

Σπανός: «Ρισκάραμε με το σύστημα, αλλά πέτυχε - Ξεκινάμε την αντεπίθεσή μας»

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ιωνικός-Λαμία.

Στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ιωνικός κόντρα στη Λαμία και η οποία δύναται, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς (1-1) ο Δημήτρης Σπανός.

Ο τεχνικός των Νικαιωτών σημείωσε ότι το σύνολό του αδικείται από το σκορ βάσει της εμφάνισής του. Επίσης, υποστήριξε ότι η αλλαγή συστήματος (από 3-5-2 σε 4-2-3-1) ήταν ένα ρίσκο για την ομάδα του, λόγω του λίγου χρόνου που είχε για να το δουλέψει, αλλά αυτό πέτυχε.

Τέλος, στάθηκε στο κομμάτι της αμυντικής μετάβασης που πρέπει να βελτιωθεί, αλλά και στο πρόβλημα της ανομοιομορφίας στη φυσική κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι «κυανόλευκοι» και το οποίο έχει αντιμετωπιστεί πολύ καλά. Εξού και ο πολύπειρος κόουτς υπογράμμισε ότι η ομάδα του ξεκινά την αντεπίθεσή της.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός:

-το αρχικό του σχόλιο: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πάρα πολύ να το νικήσουμε και θεωρώ ότι δείξαμε ότι το θέλαμε, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Νομίζω ότι μας αδικεί το σκορ και βάσει απόδοσης θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ. Δεχτήκαμε ένα γκολ που ενώ εμείς είχαμε κόρνερ, δεχθήκαμε μια αντεπίθεση. Κάτι που γενικώς πρέπει να διορθώσουμε. Παρόλα αυτά, βλέποντας και τα στατιστικά, η ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει λίγο να διορθώσουμε το κομμάτι μετάβασης. Όταν χάνουμε την μπάλα, να μπορέσουμε να την ξαναπάρουμε γρήγορα. Πρέπει να χτίσουμε σ' αυτό, να χτίσουμε στην εμφάνιση και να πάρουμε βαθμούς. Γιατί λες ''μπράβο, παίξαμε καλά'', αλλά χωρίς τη βαθμολογική συγκομιδή που θέλεις, νομίζω ότι περνάνε οι αγωνιστικές και θα μπλέξουμε και δεν το θέλουμε καθόλου. Πιστεύω, όμως, ότι η ομάδα αυτή εάν είναι σοβαρή και εάν συνεχίσει έτσι, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα».

-το εάν θεωρεί ότι η ομάδα του έχει ψυχολογικό πρόβλημα μετά από επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη: «Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μια διοίκηση που μας στηρίζει. Μας στήριξε πάρα πολύ και στις καλές και στις κακές μας εμφανίσεις και στα κακά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε -και εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου- ότι ο άνθρωπος που μας πληρώνει, ο άνθρωπος που έχει τα ηνία αυτής της ομάδας, θα μας στηρίξει μέχρι εκεί που ίσως δεν πάει άλλο. Άρα, είναι κάτι που μπορεί να μετριάσει λίγο το ψυχολογικό κομμάτι της πίεσης που μπορεί να έχουν οι παίκτες. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν ήταν αυτό, το βασικό για εμάς ήταν ότι υπήρχαν παιδιά με ανομοιομορφία στη φυσική τους κατάσταση, κάτι για το οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μέσα σε δέκα μέρες. Αυτό νομίζω ότι το έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολύ καλά και ξεκινάμε την αντεπίθεσή μας. Το ψυχολογικό όντως υπάρχει, αλλά για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι πρόβλημα. Θα το βρει, θα το λύσει».

-το εάν το σύστημα άλλαξε λόγω Λαμίας ή σκέφτεται να το καθιερώσει: «Είναι παρά πολύ σημαντικό η ομάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε δύο συστήματα, σε δύο σχηματισμούς. Εμείς πέρυσι αλλάξαμε στο εξάμηνο το 4-2-3-1 με το 3-5-2 και κάναμε νίκες. Θεωρώ ότι έτσι θα γίνει και τώρα αλλά αντίστροφα. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να μπορεί να παίξει καλά δύο συστήματα. Βέβαια, το σύστημα δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η τακτική είναι το βασικό κομμάτι για εμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε και με τέσσερις και με τρεις αμυντικούς. Ναι, υπήρχε ρίσκο, γιατί είχαμε λίγες μέρες να το δουλέψουμε. Το δουλέψαμε και πέτυχε. Συνεχίζουμε».

-το πόσο συνέβαλε το πάθος που έδειξε ο Ιωνικός στην καλή του την εμφάνιση: «Η συγκεκριμένη ομάδα -ακόμα κι αν παίξει πολύ καλά, είναι τεχνικά άρτια και τακτικά άριστη- εάν δεν έχει πάθος, δεν είναι ο Ιωνικός. Το βασικό γνώρισμα αυτής της ομάδας είναι αυτό που λέμε το μέταλλο, το DNA, η ικανότητα που έχει να γίνει ''ένα'' με τον κόσμο, στο γήπεδό της τουλάχιστον, αλλά και εκτός έδρας. Να μπορεί να παίξει πάρα πολύ δυνατά, να μπορεί να αναγκάσει τον αντίπαλο να χάσει. Εάν αυτό το χάσει αυτή η ομάδα, νομίζω δεν είναι ο Ιωνικός, θα είναι κάτι άλλο. Δυστυχώς, για ένα χρονικό διάστημα το είχαμε χαμένο. Νομίζω το βρήκαμε, θα το βρούμε ακόμα περισσότερο. Αλλά ξέρετε, το ποδόσφαιρο αυτά κάνει. Οι ξένοι παίκτες ή οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από άλλες ομάδες θέλουν χρόνο να μπουν σ' όλη αυτήν τη διαδικασία. Γεννιέσαι με πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα, δεν μαθαίνεται. Θα το μάθουν λίγο παραπάνω, θα έχουν όρεξη λίγο παραπάνω να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους και θα το κάνουν. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι του πάθους και μας έλλειψε σε πάρα πολλά σημεία».

-για το ότι ο Τζιανλούκα Φέστα δήλωσε ότι ο Ιωνικός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες στον πάγκο και για το εάν ο ίδιος θεωρεί ότι έχει ένα πλήρες ρόστερ που απλώς χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει: «Η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, πραγματικά πάρα πολύ καλό. Παιδιά που είναι έμπειρα. Και δεν είναι μόνο ότι είναι έμπειρα, έχουν και δίψα για να δείξουν, να διακριθούν. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις κινήσεις που έχει κάνει η διοίκηση. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και θεωρώ ότι θα βγει στην πορεία, απλώς πρέπει λίγο να βιαστούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x