Stoiximan Super League

ΠΑΣ-Παναθηναϊκός: Η πρόκληση του «τριφυλλιού» στα Γιάννενα

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Χρήσιμες πληροφορίες ενόψει του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

Δύο από τις πλέον ευχαριστημένες ομάδες από το αποτέλεσμά τους στην πρεμιέρα, θα βρεθούν αντίπαλες στους «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός, που μπήκε στο πρωτάθλημα με νίκη 4-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Έτσι ο αγώνας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο ΠΑΣ έχει ένα εντυπωσιακό σερί επιτυχιών στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό. Θα ζευγαρώσει κάποια ομάδα τις νίκες της ή θα αρκεστούν στην ισοπαλία;

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Όχι μόνο γύρισε μετά από τρία χρόνια, έπιασε και γρήγορα δουλειά ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε και στο δεύτερο ντεμπούτο του με τον ΠΑΣ εναντίον του ΠΑΟΚ, όπως είχε κάνει και το 2016 με τον Ατρόμητο.
Με αυτό το γκολ ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε τις επιτυχίες σε πρεμιέρες του και ελπίζει να ζευγαρώσει τις νίκες του για πρώτη φορά από το 1980! Τότε βέβαια είχε δώσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα του.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε στην Τούμπα, αφού έκλεισε την περασμένη σεζόν με οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, έξι στα Playouts και τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου.
Στην Τούμπα ο νέος προπονητής Ηρακλής Μεταξάς χρησιμοποίησε πέντε παλιούς, πέντε νέους και τον επανακάμψαντα Πέδρο Κόντε.

Οι τελευταίοι αγώνες
12.09.2021: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (Πέδρο Κόντε)
Το πρόγραμμα
18.09.2021: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
23.09.2021: Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα
27.09.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός
Δεν ήταν μόνο η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης που ικανοποίησε τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, κάτι που δεν είχε κάνει τις δύο προηγούμενες σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι πέτυχε με το καλημέρα ένα ευρύ σκορ, που δημιουργεί αισιοδοξία.

Με πέντε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του και Σέρβο προπονητή για πρώτη φορά στον πάγκο του, από καταβολής Α’ Εθνικής, ο Παναθηναϊκός πήρε τα γκολ από τους παλιούς του παίκτες.

Θα ήθελε ο Παναθηναϊκός ένα ξεκίνημα ανάλογο με του 2018, όταν είχε κάνει πέντε νίκες, αλλά και διάρκεια στην πορεία του για να κάνει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες σεζόν. Και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια δεν έχει καταφέρει να μπει στην τριάδα της βαθμολογίας.

Νίκησε τον Απόλλωνα, αφού είχε μείνει χωρίς νίκη για οκτώ παιχνίδια στο τέλος της περασμένης σεζόν και τώρα κυνηγάει ένα «διπλό», κάτι που δεν έχει καταφέρει στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας, επτά από αυτά για το πρωτάθλημα. Τελευταία νίκη εκτός έδρας έκανε στις 6 Φεβρουαρίου, στην έδρα του Ατρομήτου.

Οι τελευταίοι αγώνες
11.09.2021: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0 (Μαουρίτσιο, Καρλίτος 2, Αλεξανδρόπουλος)
Το πρόγραμμα
18.09.2021: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
22.09.2021: Άρης – Παναθηναϊκός
26.09.2021: Παναθηναϊκός - Βόλος

Μεταξύ τους
Οι τρεις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα σε βάρος του Παναθηναϊκού σε διάστημα 17 ημερών την περασμένη σεζόν είναι ένα μοναδικό γεγονός. Ο ΠΑΣ προκρίθηκε στο Κύπελλο με δύο νίκες, 2-1 στις 18 Φεβρουαρίου και 2-1 στις 3 Μαρτίου, ενώ στις 6 Μαρτίου νίκησε και για το πρωτάθλημα 1-0. Οι νίκες αυτές έγιναν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, Αγρίνιο, Αθήνα και Γιάννενα αντίστοιχα.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν στο Κύπελλο και πρόπερσι, με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται, αλλά αφού έχασε το πρώτο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες».

Ο ΠΑΣ έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία παιχνίδια, που υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό, τρία για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Το αμέσως προηγούμενο ήταν ισόπαλο, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει έξι παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η τελευταία του ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2016, 0-3 (26’ σουτ Βλαχοδήμος, 81’ κεφαλιά Μπεργκ, 90’ σουτ Μπεργκ, ενώ είχε αποβληθεί από το 40’ ο Ζέκα).
Δεν έχουν ισοπαλία στα 10 τελευταία επίσημα, έξι από αυτά για το πρωτάθλημα.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 10
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Παναθηναϊκού: 32
Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 9
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναθηναϊκού: 10

Πέρσι
06.03.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0
(19’ σουτ Μιλιντσεάνου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x