Stoiximan Super League

Τα τρία προβλήματα που καλείται να λύσει ο Γιοβάνοβιτς

Οι απώλειες βαθμών για τον Παναθηναϊκό έχουν εξήγηση και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα. To sportfm.gr αναλύει.

Οι μόλις 11 βαθμοί σε 9 αγωνιστικές και τα σκαμπανεβάσματα στον Παναθηναϊκό έχουν προβληματίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που θέλει άμεσα να διορθώσει την κατάσταση. Οι «πράσινοι» δουλεύουν καλά στις προπονήσεις, ο Σέρβος έχει μια νέα ομάδα με καινούρια φιλοσοφία κάτι που απαιτεί χρόνο, ωστόσο η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι καλή. Το «τριφύλλι» έχει μείνει πίσω με μόλις τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες και παρουσιάζει αδυναμίες που «κοστίζουν».

Προβλέψιμος σε κλειστές άμυνες

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει εντοπίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και προσπαθεί να αλλάξει είναι το πρόβλημα όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκει απέναντί του κλειστές άμυνες. Θυμηθείτε τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, αλλά και αυτά με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» κοντραρίστηκαν με ομάδες «σφικτές» και δυσκολεύτηκαν αφάνταστα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες με αποτέλεσμα οι πολύτιμοι βαθμοί να χαθούν. Σε τέσσερα ματς η αντίπαλη εστία παραβιάστηκε μια φορά (στην Τρίπολη) και μπήκε στο σακούλι μόλις ένας βαθμός!

Ο έμπειρος κόουτς θέλει να κάνει πιο απρόβλεπτη την ομάδα του στο κομμάτι της ανάπτυξης και στο build up όταν δεν υπάρχουν χώροι. Δουλεύει καθημερινά σε αυτό με τους παίκτες του και αναμφίβολα ζητάει περισσότερα τόσο από τους χαφ, όσο και από τους ακραίους για να βρει η ομάδα τον τρόπο να ανοίγει τόσο τη μεσαία γραμμή, όσο και την άμυνα.

Αφέλεια και «φτηνά» γκολ

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί είναι η αφέλεια και το πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί τρία ίδια γκολ από Άρη, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ όταν η μπάλα χάθηκε στη μεσαία γραμμή και ο αντίπαλος έφτασε στην περιοχή δίχως… ενόχληση! Και στα τρία αυτά παιχνίδια, το «τριφύλλι» δεν πήρε ούτε ένα βαθμό! Από εκεί και πέρα, παρατηρούνται λάθη αβίαστα όπως αυτά στο γκολ ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης ή στο τέρμα του Ιωνικού στη Λεωφόρο. Λάθη που απαγορεύονται προκειμένου η ομάδα να μην κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της.

Να γίνει πιο «σκληρός» στα ισορροπημένα παιχνίδια

Στα παιχνίδια τα οποία ο αντίπαλος διεκδικεί και βγάζει σκληράδα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει αποτέλεσμα. Μοναδική εξαίρεση το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» δεν κυριάρχησαν από νωρίς και δεν απελευθερώθηκαν τα αποτελέσματα ήταν άσχημα. Εν ολίγοις, στα ισορροπημένα παιχνίδια η ομάδα παρουσιάζεται soft και δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκες. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει να αλλάξει και αυτό. Πρόκειται για ένα στοιχείο παιχνιδιού που αφορά περισσότερο τη νοοτροπία, αλλά και την πνευματική προετοιμασία ενόψει των αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x