Stoiximan Super League

Θα το έδινε και ο Κοντοές!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως όσα πέναλτι κι αν γίνονταν στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα ο κ. Κατσικογιάννης είχε αποφασίσει πως δεν θα έδινε κανένα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Παρατηρώντας κάποιος τις αποφάσεις του διαιτητή Κατσικογιάννη στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού στην Ριζούπολη, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος. Πως όσα πέναλτι κι αν γίνονταν ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε αποφασίσει πως δεν θα έδινε κανένα. Δεν υπάρχει διαφορετική εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο σφύριξε στο χθεσινό παιχνίδι ο Κατσικογιάννης.

Γιατί όταν δεν μπορείς να δεις τις φάσεις πέναλτι και ειδικά αυτή στις καθυστερήσεις τότε πραγματικά είναι ν’ απορεί κάποιος για ποιο λόγο είναι ο διαιτητής στο γήπεδο. Τι θα άλλαζε δηλαδή στο χθεσινό παιχνίδι αν ο Κατσικογιάννης δεν ήταν στο γήπεδο και το παιχνίδι γίνονταν χωρίς τον συγκεκριμένο διαιτητή;

Σίγουρα σήμερα θα μιλούσαμε για λιγότερα λάθη, καθώς είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο Κοντοές (στο δικό του απλωμένο χέρι βρήκε η μπάλα λίγο πριν την γραμμή της εστίας) να παραδέχονταν την παράβαση και να έλεγε «πέναλτι». Από φιλότιμο και μόνο ο αμυντικός του Απόλλωνα θα παραδέχονταν στους αντιπάλους του ότι απέκρουσε την μπάλα με το χέρι για να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του.

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης πάντως δεν είδε την συγκεκριμένη καραμπινάτη παράβαση. Δεν είδε κι άλλα πέναλτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και όλοι σήμερα λένε πως θα τιμωρηθεί για τα λάθη που έκανε. Ασφαλώς και πρέπει να τιμωρηθεί γιατί όταν ένας διαιτητής κάνει αυτά που έκανε ο συγκεκριμένος ρέφερι στην Ριζούπολη, τότε είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Την ζημιά όμως την έκανε στους ερυθρόλευκους κι αυτό δεν αλλάζει.

Όπως επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στον τρόπο με τον οποίο απώθησε ο Κατσικογιάννης τον Μάρκο Μάριν κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών των παικτών του Ολυμπιακού για την φάση του Κοντοέ. Το είδαμε κι αυτό και πλέον το ερώτημα που γεννάται είναι τι άλλο θα δούμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ολυμπιακός δέχεται τον πόλεμο της «εξυγίανσης» από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς πως τα διαιτητικά «μπλόκα» (και όχι μόνο) θα ήταν συνεχόμενα.

Οι ερυθρόλευκοι αναγνώρισαν πως η φετινή σεζόν δεν ήταν καλή και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε είναι αποφασισμένοι να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει για να χτίσουν από την αρχή μια νέα ομάδα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να σταθεί κάποιος και στα πολλά μεγάλα λάθη που έγιναν εναντίον του Ολυμπιακού. Το σύστημα της «εξυγίανσης» συνεχίζει την τακτική του με διαιτησίες όπως η χθεσινή του Κατσικογιάννη στην Ριζούπολη. Έχοντας έναν και μοναδικό στόχο, να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x