Stoiximan Super League

Το 15% του Ατρόμητου και η στάση αναμονής

Μπορεί ο Ατρόμητος να δουλεύει πάνω στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για την επόμενη σεζόν, αλλά πλέον είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις με την πώληση του Βασίλη Μπάρκα.

Κρίσιμα είναι τα τελευταία 24ωρα στον Ατρόμητο, καθώς μπορεί οι ανανεώσεις να έχουν προχωρήσει με τις συμφωνίες των Ούμπιδες, Μανούσου και Γκάλο (παραμένει ακόμα ένας αστερίσκος με την υπόθεση του Μπάλας Μέγερι), αλλά ακόμα υπάρχει το κενό στην τεχνική ηγεσία.

Δεν ανακαλύπτει κανείς την… Αμερική αν χαρακτηρίσει ως «βασικό στόχο» τον Νταμίρ Κάναντι, αλλά ο Αυστριακός έχει ακόμα σε ισχύ συμβόλαιο με τη Νυρεμβέργη, οπότε ο Ατρόμητος περιμένει μεν, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνεται εσαεί με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Από εκεί και πέρα, οι σημερινές εξελίξεις με την υπόθεση της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα δεν γίνεται να μην κάνουν τους ιθύνοντες των Περιστεριωτών να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά στη μετακόμιση του 26χρονου στη Σκωτία.

Ο λόγος είναι το ποσοστό μεταπώλησης που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ (Ατρόμητου και ΑΕΚ) το καλοκαίρι του 2016, το οποίο είναι της τάξης του 15%, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπολογίζεται καν το δεδομένο ποσό (έξτρα χρήματα) που θα λάβουν οι «κυανόλευκοι» για τα τροφεία του παίκτη, καθώς στον Ατρόμητο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Εφόσον, λοιπόν, ο Βασίλης Μπάρκας συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, ο Ατρόμητος βάσει της συμφωνίας που έχει με την ΑΕΚ, θα λάβει 750.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο έχει γίνει αναφορά συχνά-πυκνά κατά το παρελθόν, αφού το όνομα του 26χρονου γκολκίπερ έχει «παίξει» και σε άλλες μεταγραφικές περιόδους και από το Περιστέρι ήταν ξεκάθαροι και τότε ότι το ποσοστό μεταπώλησης ισχύει κανονικά.

Ο λόγος της διευκρίνισης αφορά την ανανέωση συμβολαίου του Βασίλη Μπάρκα με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν επηρεάζει τη συμφωνία Ατρόμητου-ΑΕΚ για το ποσοστό μεταπώλησης και αφορά αποκλειστικά την Ένωση με τον παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, στον Ατρόμητο δεν ασχολούνται άμεσα με την υπόθεση και απλά περιμένουν τις οριστικές-επίσημες εξελίξεις στο ζήτημα, το οποίο όπως αποδεικνύεται το χειρίστηκαν με μεγάλη διορατικότητα, αφού προχώρησαν στην πώληση ενός ποδοσφαιριστή με μόλις 21 επαγγελματικές συμμετοχές με ένα ποσό που ξεπέρασε τις 600.000 ευρώ και ποντάροντας στην τεράστια προοπτική του (βασικός στην Εθνική ομάδα πλέον) μπορούν να κερδίσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x