Stoiximan Super League

Το σκεπτικό Σιμιτζόγλου

Πού βασίστηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και δεν τα χαρακτήρισε τα επεισόδια της Λεωφόρου εκτεταμένα εντός αγωνιστικού χώρου.

Βάσει της πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκήσει ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός απειλείται με βαρύ πρόστιμο αλλά όχι και αφαίρεση βαθμών και αυτό γιατί δεν γίνεται λόγος στην κλήση για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Από τον Ολυμπιακό υπήρξε ήδη αντίδραση, αφού στελέχη του χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο» τα όσα αναφέρονται, ενώ για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα τονίζουν ότι «εξαφανίζει τα εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου με τις κλήσεις του».

Σύμφωνα, λοιπόν, με δικαστικές πηγές τα εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, αφορούν το διάστημα πριν την τέλεση αγώνα, κατά τη διάρκειά του, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του.

Στο σκεπτικό του ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρεί ότι πριν τον αγώνα και εντός αγωνιστικού χώρου υπήρξε η ρίψη φωτοβολίδων με μία από αυτές να πετυχαίνει τον Φινμπόγκασον, γεγονός όμως που δεν μπαίνει στον χαρακτηρισμό «εκτεταμένα επεισόδια».

Από εκεί και πέρα τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου, με την εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έγιναν μετά την ανακοίνωση της μη τέλεσης του αγώνα.

Έτσι σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Σιμιτζόγλου, δεν μπορούν να περιληφθουν στον ορισμό των εκτεταμένων επεισοδίων που περιγράφει ο κανονισμός αφού δεν έγιναν ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά την τέλεση αγώνα.

Η απολογία του Παναθηναϊκού για τα γεγονότα της Λεωφόρου αλλά και η εξέταση της ένστασής του με την οποία ζητά να γίνει ο αγώνα, θα εξεταστούν το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x