Stoiximan Super League

Χαμός μεταξύ Μπέου και Λίβα στην εκδίκαση για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού»

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στον κατηγορούμενο, Αχιλλέα Μπέο και τον νομικό εκπρόσωπο της Κηφισιάς, Αργύρη Λίβα.

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την εκδίκαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της Λίγκας για την υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι για ρατσιστική επίθεση από τον πρόεδρο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Ο νεαρός επιθετικός, που ήταν παρών στη σημερινή διαδικασία, είχε καταγγείλει-χωρίς να κατονομάσει-αξιωματούχο του Βόλου πως τον χαρακτήρισε «μαϊμού», με την Κηφισιά να δημοσιοποιεί αργότερα το βίντεο με τον Αχιλλέα Μπέο να ξεστομίζει την εν λόγω φράση.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση, οι δικηγόροι του δημάρχου Βόλου προσπάθησαν να μη γίνει δεκτή η παρέμβαση της Κηφισιάς, η οποία μπορεί να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά εφόσον ο κ. Μπέος κριθεί ένοχος για ρατσιστική επίθεση.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, πήγε να επικαλεστεί το άρθρο 3 για να παρέμβει ο κ. Μπέος και να πει «δεν γνωρίζεις το άρθρο 3». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λίβας: «Δήμαρχε στο Δημαρχεία σας αυτά. Αχιλλέα τέλος. Τέτοιες μαγκιές δεν θα μου κάνεις».

Μπέος: «Μαγκιές κάνεις εσύ! Να έχεις σεβασμό!».

Λίβας: «Εσύ με παρακάλαγες να αναβάλω. Εγώ είμαι πολύ μάγκας σε όλα τα ζητήματα. Αχιλλέα, τέλος!».

Μπέος: «Σερβιτόρε!».

Στη συνέχεια κι ενώ η ένταση συνεχιζόταν, ο κ. Λίβας ζήτησε διακοπή μιας ώρας στην εκδίκαση για να πέσουν οι τόνοι, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, αφού αποκαταστάθηκε η τάξη.

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κα. Βλαχάβα, υποστήριξε πως η λέξη «μαϊμού» δεν έχει ρατσιστική χροιά. «Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά. Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριο Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Μπέος έχει ζήσει στις ΗΠΑ πολλά χρόνια, έχει ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στο σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν υπήρξε ποτέ υπόνοια για ρατσιστική επίθεση. Κατά τη γνώμη μου είναι ρατσιστικό εντελώς να ασκείται μια δίωξη επειδή την έκανε ένας άνθρωπος. Μπορεί να χρησιμοποιεί ένα λόγο οξύ, αλλά δε διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να τα λάβετε υπόψη. Εδώ η λέξη ειπώθηκε με την έννοια της ψεύτικης συμπεριφοράς. Όποιος παίκτης και να το έκανε η ίδια φράση θα χρησιμοποιούταν. Η ένταξη της κάθε πράξης στο ρατσιστικό νόμο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή με βάσει τον ίδιο το νόμο. Εδώ υπήρξε τέτοιος κίνδυνος; Πάνω στην ένταση του αγώνα σχολιάστηκε μια ψεύτικη συμπεριφορά».

Ο έτερος δικηγόρος του κ. Μπέου, Χάρης Γρηγορίου, συμπλήρωσε: «Ακόμα και η ΔΕΑΒ, που δεν ξέρουμε για πόσο θα υφίσταται, που επελήφθη ερήμην του κυρίου Μπέου και ενώ είχε μια κλίμακα τιμής 10.000 έως 1 εκατ. ευρώ του επέβαλε ποινή 15.000 ευρώ. Έχουμε την αμαύρωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x