Ιταλία

Το μετέωρο βήμα του Μουρίνιο!

Η πολυετής παραμονή του Πορτογάλου στο Νησί, τον έχει βοηθήσει να νιώθει τον παλμό της βρετανικής νοοτροπίας και να συντονίζεται με τα αισθήματα των φιλάθλων.

Κατά την διάρκεια μιας εκ των τελευταίων του συνεντεύξεων ως προπονητής της Τότεναμ, ο Μουρίνιο διέκοψε την διαδικασία για να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τα δυσάρεστα νέα του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου, δηλώνοντας την οδύνη και τον σεβασμό του προς την Βρετανική Βασιλική οικογένεια. Η πολυετής παραμονή του Πορτογάλου στο Νησί, τον έχει βοηθήσει να νιώθει τον παλμό της βρετανικής νοοτροπίας και να συντονίζεται με τα αισθήματα των φιλάθλων.

Μπορεί από την νέα σεζόν να είναι κάτοικος Ρώμης, όμως όπως έλεγε στους δημοσιογράφους έξω από την κατοικία του στο Λονδίνο αμέσως μετά την απόλυσή του από την Τότεναμ, «είναι πάντα μέσα στο ποδόσφαιρο».

Ιδιαίτερα στο αγγλικό θα σημειώναμε, αφού δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρουσίασε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού που τον φιλοξενεί, την δική του ιδανική ενδεκάδα για την εθνική Αγγλίας, μια μέρα πριν το παιχνίδι με την Κροατία.

Σίγουρα επιδιώκει να παραμείνει στην κουβέντα των αγγλικών ΜΜΕ και θα ήθελε να βρεθεί αντίπαλος κάποιας αγγλικής ομάδας την επόμενη σεζόν.Ίσως η μοίρα τον φέρει αντιμέτωπο με την Τότεναμ στο νεοσύστατο Conference League προσφέροντάς του την ευκαιρία για μια άτυπη ρεβάνς.

Η μετακίνησή του στην Ρόμα είναι ένα μεγάλο και μετέωρο βήμα, ένα στοίχημα ποδοσφαιρικού εγωισμού. Στην μέχρι τώρα πολυετή του καριέρα έχει αναλάβει τις τύχες των Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ.

Με εξαίρεση την τελευταία, όπου έφυγε με την αίσθηση της αποτυχίας, σε όλες τις άλλες ομάδες που προπόνησε κατάφερε να κερδίσει σπουδαία τρόπαια και να αφήσει παρακαταθήκη ομάδες που χρειάζονταν απλώς συντήρηση ή μερικές διορθωτικές κινήσεις από τους επόμενους προπονητές.

Όταν η Τσέλσι κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 είχε ακόμη πολλούς παίκτες που έκαναν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους υπό το βλέμμα του Μουρίνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x