Ιταλία

Οπαδοί που θα ελέγχονται στο... VAR: Το σχέδιο της Ουντινέζε για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Η Ουντινέζε θα χρησιμοποιήσει την Κυριακή (28/02) στο ματς με τη Φιορεντίνα μια νέα τεχνολογία, που, ίσως, επιτρέψει την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα!

Ενώ στην Αγγλία φαίνεται πως προετοιμάζονται σιγά σιγά για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, έστω και στην τελευταία αγωνιστική της Premier League τον Μάιο, στην Ιταλία προσπαθούν να το πετύχουν τώρα με... μπροστάρισσα την Ουντινέζε!

Η δεύτερη παλαιότερη ιταλική ομάδα μετά την Τζένοα θα δοκιμάσει την Κυριακή (28/02) κιόλας, στην αναμέτρηση της ''Dacia Arena'' με τη Φιορεντίνα, μια νέα πρωτοποριακή τεχνολογία, για να πετύχει την επιστροφή των οπαδών στις εξέδρες.

Το σχέδιο, λοιπόν, που καλοβλέπουν τόσο η λίγκα όσο και η ομοσπονδία της χώρας, έχει ως εξής: Στα 350 άτομα, που εργάζονται στο γήπεδο της Ουντινέζε, πέρα, δηλαδή, από παίκτες, τεχνικά τιμ, διαιτητές κτλ., θα τοποθετηθεί μια συσκευή, η οποία και θα δονείται, στέλνοντας στέλνει σήμα στα κεντρικά, αν κάποιος δεν τηρεί την απόσταση ασφαλείας με τους υπόλοιπους!

Θα επιτρέπει, επίσης, την ανίχνευση επαφών εντός του σταδίου, εάν κάποιος αργότερα βρεθεί θετικός στη νόσο Covid-19!

Το σύστημα «Ανθρώπινη Κινητικότητα» (Project Re-Start), όπως λέγεται, χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, στην Κορτίνα, στις αρχές του μήνα.

Στη Serie A τα σχέδια για το άνοιγμα των γηπέδων εξακολουθούν να είναι στον αέρα. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει γίνει πολύ πιεστικό, γιατί αρκετές φορές έχουμε δει χιλιάδες οπαδούς να συγκεντρώνονται έξω από τα γήπεδα, για να συμπαρασταθούν στις ομάδες τους, όπως συνέβη πρόσφατα, για παράδειγμα, στο Μίλαν-Ίντερ.

Υπάρχει, ωστόσο και άλλη όψη του νομίσματος: Πολλοί λένε ότι με αυτήν τη συσκευή δεν θα υπάρχει σεβασμός στην ιδιωτική ζωή του καθενός, που θα την έχει πάνω του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x