Euro 2016

Τον Ρονάλντο δεν θα τον ξανακράξεις. Τον Ρονάλντο!

Ο σεληνιασμένος Ρονάλντο ΔΕΝ επέτρεψε τον αποκλεισμό! Μπορεί οι Ούγγροι να προηγήθηκαν τρεις φορές, αλλά ο Πορτογάλος «οργίασε», απάντησε στους επικριτές του και με 3-3 έστειλε στους «16» τους Ίβηρες.

Αυτός, ναι, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που γουστάρει να απαντά τους επικριτές του και παράλληλα να δικαιώνει τους φανατικούς του θαυμαστές!

Ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με δύο γκολ και μία ασίστ, χάρισε απλόχερα την πρόκριση στους Ίβηρες με την ισοπαλία (3-3) κόντρα στην Ουγγαρία, τη στιγμή μάλιστα που είχε βρεθεί τρεις φορές πίσω στο σκορ, σε ένα ματς που έδειχνε συνεχώς να στραβώνει. Ο 31χρονος άσος, όχι μόνο δεν απογοήτευσε τη χώρα του τη στιγμή που τον χρειαζόταν περισσότερο από κάθε φορά, αλλά δικαίωσε και τον Φερνάντο Σάντος, που τον στήριξε, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος ήταν στη γωνία για να τον «κράξει» για την οποιαδήποτε κίνησή του στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Highlight του αγώνα, εκτός από το τρελό εικοσάλεπτο (46'-66'), που σημειώθηκαν συνολικά τέσσερα γκολ, αποτέλεσε και η μαγεία του Κριστιάνο Ρονάλντο (49'), όταν με απίστευτη τακουνιά στην κίνηση πέτυχε το καλύτερο γκολ έως σήμερα στο τουρνουά.

Συμπερασματικά, η Πορτογαλία θα συναντήσει στη φάση των «16» την Κροατία, ενώ η Ουγγαρία περιμένει να μάθει ακόμα τον αντίπαλό της.

Η βαθμολογία:

1. Ουγγαρία (6-4) 5
2. Ισλανδία (4-3) 5
3. Πορτογαλία (4-4) 3
4. Αυστρία (1-4) 1


Το ματς

Ένα σκηνικό, που αναμενόταν πριν από την έναρξη του ματς, διαμόρφωσε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Πορτογαλία, προσπαθώντας από τα πλάγια να ανοίξει την πολυπρόσωπη άμυνας της Ουγγαρίας και μέσω της ποιότητας παικτών όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νάνι να ανοίξουν το σκορ με σουτ ή ατομικές ενέργειες.

inner

Παρ’ όλα αυτά, πέραν κάποιων κόρνερ και μακρινών σουτ, οι Ίβηρες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν επί της ουσίας τον Κίραλι και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκαν και το γκολ από τον Γκέρα, χωρίς καν προηγουμένως να έχουν δεχθεί τελική προς την εστία του Πατρίσιο. Στο 19’ ο έμπειρος Ούγγρος έπιασε πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ, ανοίγοντας το σκορ.

Η απάντηση της Πορτογαλίας, παρά το αρχικό σοκ, ήταν σχετικά άμεση, αφού πριν από την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου βρήκε το γκολ με σκόρερ τον πιο δραστήριο παίκτη της ομάδας, τον Νάνι. Ο άσος της Φενέρ πήρε την πάσα «πάρε-βάλε» από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και με απ’ ευθείας σουτ στο 42’ έκανε το 1-1!

inner

Κι αν κάποιος περίμενε ότι οι δύο ομάδες θα… κάτσουν στο 1-1 που βόλευε και τους δύο, τότε διαψεύστηκε πανηγυρικά, αφού εκτυλίχθηκε το συγκλονιστικότερο ημίχρονο του τουρνουά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποδεικνύει για ποιο λόγο θεωρείται από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής.

Για να συμβεί αυτή η εξέλιξη του αγώνα, όμως, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το… άστρο της Ουγγαρίας, αφού πέτυχε δύο γκολ με τον Ντζούντζακ, τα οποία είχαν αρκετή δόση τύχης, δίνοντας έναν τρελό ρυθμό στο πρώτο εικοσάλεπτο του β’ ημιχρόνου.

inner

Ο άσος της Μπούρσασπορ στο 47' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο, αλλά η μπάλα πρώτα χτύπησε στο σώμα του Αντρέ Γκόμεζ, αλλάζοντας τροχιά και καταλήγοντας στα δίχτυα. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη στιγμή έμπνευσης του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να κάνει ένα απίστευτο τακουνάκι, έπειτα από μια σέντρα που προήλθε από τη δεξιά πλευράς της επίθεσης.

inner

Ο Ντζούντζακ, όμως, είχε άστρο και στο 55' του χαμογέλασε και πάλι η τύχη, καθώς έπιασε νέο σουτ με την μπάλα να αλλάζει και πάλι πορεία στα σώματα των Πορτογάλων και τελικά να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Πατρίσιο. Και όπως συνέβαινε σε κάθε γκολ του Ντζούντζακ, ο Κριστιάνο είχε την απάντηση...

inner

Ο Κουαρέσμα (που μόλις είχε περάσει στο ματς) στο 62' έβγαλε νέα σέντρα και αφού ο Κριστιάνο ελίχθηκε εξαιρετικά από τα μαρκαρίσματα, έπιασε την κεφαλιά, φέρνοντας και πάλι το ματς στην ισορροπία. Βέβαια, η Πορτογαλία παραλίγο να υποστεί και νέο σοκ στο 64', αλλά ο Έλεκ στο σουτ που επιχείρησε, είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες φάνηκαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, που έστειλε και τους δύο στη φάση των «16».

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελισέου, Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο (46' Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (61' Κουαρέσμα), Νάνι (81' Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ουγγαρία: Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμικς, Γιουχάζ, Κόρχουτ, Ντζούντζακ, Γκέρα (46' λ.τρ. Μπέσε), Πιντέρ, Λόβρενσικς (82' Στίμπερ), Έλεκ, Ζάλαϊ (70' Νέμεθ)

Το live της αναμέτρησης



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x