Ελλάδα

Τσάτσος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Θα συναντηθούμε με τον Αυγενάκη, χρειαζόμαστε πράξεις»

Ο Σωτήρης Τσάτσος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ανέφερε πως θα υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Λίγο μετά τις συγκλονιστικές του δηλώσεις για απόπειρες αυτοκτονίας από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ο πολύπειρος Σωτήρης Τσάτσος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Γιάννη Καραλή.

Ο παίκτης του ΑΟ Διαβολιτσίου προανήγγειλε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τόνισε την ανάγκη για πράξεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο κόσμος δεν ξέρει πως μπορεί η Football League μπορεί να είναι ερασιτεχνική κατηγορία, όμως λειτουργεί επαγγελματικά».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Μια γενική εικόνα θα σας δώσω. Αυτή την στιγμή η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι άθλια. Είμαι χρόνια επαγγελματίας και αυτά που έχω συναντήσει εδώ είναι άθλια. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, θυμός, εξαθλίωση, κατάθλιψη, ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει πως μπορεί να είναι ερασιτεχνική η κατηγορία αλλά λειτουργεί επαγγελματικά. Είμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο, κάνουμε διπλές προπονήσεις. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ζουν από αυτό, νέα παιδιά που έχουν στόχους να πάνε παραπάνω.

Παλεύουμε εδώ και μήνες αλλά είμαστε έρμαιο των προέδρων. Έχουμε συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη σήμερα το απόγευμα, υπάρχει μια θετική αύρα αλλά εμείς χρειαζόμαστε πράξεις. Φοβόμαστε πως θα χαθεί όλη η χρονιά. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι πρόεδροι δε θέλουν να παίξουν. Εμείς σαν επιτροπή Γ’ εθνικής ποτέ δεν είπαμε ότι δεν σεβόμαστε την δημόσια υγεία, έχουμε καταθέσει πρωτόκολλο στην ΕΠΟ, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες αγωνίζονται κανονικά. Στον αθλητισμό η μεταδοτικότητα είναι στο 0,04% είπε ο κ. Αυγενάκης.

Αγαπώ το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό παίζω ακόμα στα 40 μου. Αργότερα θα ασχοληθώ ξανά, αυτό ξέρω κι αγαπάω, το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πολλά. Δεν έχουν καταλάβει οι πρόεδροι ότι αν δεν παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχει του χρόνου ποδόσφαιρο. Είναι πολλά τα ερωτήματα, είναι αλλοπρόσαλλα κάποια πράγματα. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και καλά κάνουν, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες το ίδιο, και μπαίνουν χιλιάδες κάθε μέρα. Εμείς ζητάμε απλά τεστ, δεν ζητάμε ελεημοσύνη»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x