Σε φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση της UEFA με την ΕΠΟ (παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πέτρ Φουσεκ), όπως ανέφερε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί Grexit!

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Για το αν σημαίνει κάτι για τον ίδιο η κάθε επιστροφή του στην Ελλάδα, λόγω της εκλογής του το 2016: «Απολύτως! Εκλέχθηκα εδώ το 2016. Η Ελλάδα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, είναι πάντα ωραίο να βλέπω την Αθήνα, να έρχομαι στην Αθήνα. Καθώς πετούσα, έβλεπα από το παράθυρο και αναρωτιόμουν… είναι δυνατόν μια τόσο όμορφη χώρα να έχει τόσα πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο; Είναι μια τόσο ωραία χώρα και πρέπει να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Είναι υπέροχο να είμαι εδώ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube