Άρης Ασβεστάς

Ποιον ενδιαφέρει ποιοι χτύπησαν τον Τζήλο και τι ομάδα υποστηρίζουν;

Ο Άρης Ασβεστάς απαντά στο… αιώνιο ερώτημα του κόσμου, «γιατί δεν λέτε ονόματα;» και εξηγεί για ποιο λόγο η ουσία της υπόθεσης είναι εντελώς άλλη!

Τα οργισμένα μηνύματα και τα σχόλια στα social media, αλλά και εκείνα που έρχονται στον ΣΠΟΡ FM όταν συζητούνται στον «αέρα» οι εξελίξεις στην έρευνα για τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, κινούνται όλα προς την ίδια κατεύθυνση:

«Γιατί δεν λέτε τα ονόματα; Γιατί δεν αναφέρετε ποιοι είναι αυτοί που ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία; Γιατί δεν λέτε ποιας ομάδας είναι ο “οργανωμένος οπαδός” που εμπλέκεται;».

Η απάντηση είναι ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας και της όλης διαδικασίας (προανάκριση), δεν μπορείς να αποκαλύψεις τα ονόματα. Για την ακρίβεια, ό,τι θες μπορείς να κάνεις, αλλά ο νόμος σε αφήνει παντελώς ακάλυπτο στην περίπτωση που ο εμπλεκόμενος του οποίου το όνομα αποκάλυψες, κινηθεί νομικά εναντίον σου.

Όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι αυτή η ουσία...

Θα έπρεπε να μας αφήνει παγερά αδιάφορους το ονοματεπώνυμο εκείνων που επιτέθηκαν στον Τζήλο.

Αυτοί πήραν ένα χαρτζιλίκι και πήγαν να κάνουν τη δουλειά. Αυτή είναι η δουλειά τους: Ένα χαρτζιλίκι και δέκα μπουνίδια. Μπραβιλίκια και εκφοβισμούς κάνουν, παιδιά για τέτοιου είδους δουλειές είναι. Δεν έχει καμία σχέση γι’ αυτούς και δεν έχει να κάνει γενικώς, το ποια ομάδα υποστηρίζουν ή αν είναι σε κάποιο σύνδεσμο οργανωμένοι.

Δεν είναι, λοιπόν, αυτοί το πρόβλημα.

Ένα μόνο πράγμα πρέπει να ρωτούν όλοι και να τους ενδιαφέρει:

Ποιος τους έβαλε! Ποιος έδωσε την εντολή!

Τίποτε άλλο δεν έχει σημασία. Μόνο αυτό!

Εκεί οφείλει να φτάσει η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Μόνο ο ηθικός αυτουργός έχει σημασία!

Μόνο αν καταλήξεις σε αυτόν «χτυπάς» πραγματικά το πρόβλημα! Μόνο τότε πετυχαίνεις σοβαρό πλήγμα στην μαφία και τον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο.

Όλα τα άλλα είναι της πλάκας…

Διότι εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με 3-4 οπαδούς που εξοργισμένοι –ενδεχομένως- από μια διαιτησία του Τζήλου σε βάρος της ομάδας τους, είπαν ένα πρωί να πάνε να του δώσουν ένα μάθημα.

Το έγκλημα είναι οργανωμένο. Όλα τα χτυπήματα εναντίον διαιτητών, παραγόντων, δημοσιογράφων και άλλων, γίνονται κατόπιν εντολής! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς εντολή, ποτέ αυτοί οι τύποι δεν δρουν από μόνοι τους! ΠΑΝΤΑ υπάρχει ο ηθικός αυτουργός που θέλει να στείλει το μήνυμα.

Θα ρωτήσει κάποιος… «ναι, αλλά στην υπόθεση έχουμε ακούσει και για εμπλοκή ενός αντιπροέδρου ΠΑΕ και ενός εξωδιοικητικού. Γιατί δεν βγάζετε τα ονόματά τους να φανεί ποια ομάδα είναι από πίσω;».

Το θέμα εδώ είναι ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν εμπλακεί ακόμη επίσημα, δεν τους έχει ασκηθεί κάποια δίωξη, ούτε έχει σχηματιστεί κάποια δικογραφία σε βάρος τους.

Μέχρι στιγμής, η όποια εμπλοκή των εν λόγω προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου: Υπάρχουν απλά κάποιες κλήσεις.

Αν η δικαιοσύνη καταλήξει με τον οποιοδήποτε τρόπο στο συμπέρασμα ότι αυτές οι κλήσεις αφορούσαν εντολές ή οδηγίες και έχουμε επίσημη πλέον εμπλοκή, εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x