Γενικά

Πολύτιμη εμπειρία για Φωτιάδου, Άμπα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων

Από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το 27ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων πινγκ πονγκ και ύστερα από πολλά χρόνια η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε ξανά εκπροσώπηση.

Έστω με αντιπροσωπευτική ομάδα, έστω στις κορασίδες μόνο, με τον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες από την κοντινή Φλώρινα να εκδηλώνει ενδιαφέρον προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τελικά να καταφέρνει να πάει στη διοργάνωση με δύο πρωταθλήτριες, που προέρχονται από την Ακαδημία του: Τη 15χρονη Χρυσή Φωτιάδου και τη 13χρονη Δέσποινα Άμπα.

Η Φωτιάδου (νούμερο 2 σήμερα στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης κορασίδων) είναι και μέλος της Εθνικής κορασίδων κι έχει ήδη σημαντική εμπειρία από διεθνείς αγώνες.

Η Άμπα (Νο 15) έχει ξαναβγεί στο εξωτερικό, αλλά συγκεντρώνει ακόμα τις πρώτες «παραστάσεις» της. Δεδομένα η συμμετοχή στους Βαλκανικούς Αγώνες, όπου σημειώθηκε ρεκόρ με 12 χώρες παρούσες, είχε ουσία και για τα δύο κορίτσια, τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το υψηλότερο πλασάρισμα ήρθε στο διπλό, όπου μαζί οι δύο αθλήτριες προχώρησαν μέχρι την οκτάδα.

Στο ομαδικό κορασίδων, η Ελλάδα πήρε την έβδομη θέση, στο απλό η Φωτιάδου βρέθηκε στις θέσεις 9-16, ενώ ανάλογο πλασάρισμα είχε στο διπλό μικτό η ίδια αθλήτρια με ξένο συμπαίκτη. Στο πρωτάθλημα μετείχαν 150 αθλητές κι αθλήτριες έως 18 ετών και 50 επίσημοι.


Τα αποτελέσματα για τα ελληνικά χρώματα:

Στο ομαδικό κορασίδων
Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση του τρίτου γκρουπ με αντιπάλους τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (επικεφαλής), τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο.

1ος αγώνας: Ελλάδα - Βοσνία-Ερζεγοβίνη 1-3 (1 νίκη Φωτιάδου)
2ος αγώνας: Ελλάδα-Μαυροβούνιο 3-0 (1 νίκη Φωτιάδου, 1 νίκη Άμπα και 1 νίκη στο διπλό)
3ος αγώνας: Ελλάδα - Βοσνία-Σλοβενία 1-3 (1 νίκη Φωτιάδου)

Η ομάδα πήρε την τρίτη θέση του γκρουπ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό, όπου αντιμετώπισε την ομάδα της Ρουμανίας, από την οποία ηττήθηκε 3-0.

Στη συνέχεια, σε αγώνες κατάταξης αντιμετώπισε πάλι τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-2 (1 νίκη Φωτιάδου και 1 νίκη στο διπλό).

Τέλος για τις θέσεις 7-8 αντιμετώπισε την ομάδα της Αλβανίας και επικράτησε με σκορ 3-0 (1 νίκη Φωτιάδου, 1 νίκη Άμπα και 1 νίκη στο διπλό), καταλαμβάνοντας τελικά την έβδομη θέση ανάμεσα σε 11 ομάδες.

Για την ιστορία τις τέσσερις πρώτες θέσεις πήραν κατά σειρά: Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία.

Στο απλό κορασίδων
Συνολικά, 31 οι αθλήτριες και συγκροτήθηκαν οκτώ γκρουπ. Η Φωτιάδου τοποθετήθηκε επικεφαλής στο τρίτο γκρουπ, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση, σημειώνοντας 3 νίκες. Στον πρώτο αγώνα, νίκησε την Αλβανίδα Mamurrani Natalia με σκορ 3-0, στον δεύτερο αγώνα τη Βουλγάρα Georgieva Tsvetelina με σκορ 3-2 και στον τρίτο αγώνα την αθλήτρια της Βόρειας Μακεδονίας, Bogoeska Vase, με σκορ 3-0.

Στο κυρίως ταμπλό των 16 αθλητριών, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού κορασίδων κληρώθηκε με τη Βόσνια Biogradlic Dzana και ηττήθηκε με σκορ 4-1.

Η Άμπα τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση του τέταρτου γκρουπ κι αντιμετώπισε κατά σειρά τις Cosic Dora(Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Senyuva
Asu-Ayca (Τουρκία) και Ivanova Krastina (Βουλγαρία), όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες με σκορ 3-0.

Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε ταμπλό consolation με 15 αθλήτριες όπου η περυσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού παγκορασίδων άρχισε με νίκη απέναντι στην Κοσοβάρα Imeri Loresa με σκορ 3-0 και στη συνέχεια ηττήθηκε με σκορ 3-2 από τη Σλοβένα Cafuta Tina.
Για την ιστορία, τις τέσσερις πρώτες θέσεις πήραν κατά σειρά: Zaharia Elena (Ρουμανία), Singeorzan Ioana (Ρουμανία), Karaca Zeynep (Τουρκία) και Cosic Dora (Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Στο διπλό κορασίδων
Στο διπλό κορασίδων συγκροτήθηκε ταμπλό με 16 ζευγάρια. Στον πρώτο αγώνα, οι αθλήτριές μας επικράτησαν απέναντι στο ζευγάρι των Μαυροβούνιων Bajovic/Ostojic με σκορ 3-0. Στη συνέχεια και στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδο στα μετάλλια αντιμετώπισαν τις Βουλγάρες Ivanova- Hasanova, από τις οποίες ηττήθηκαν με σκορ 3-0.

Τα μετάλλια πήραν κατά σειρά οι: Zaharia-Singeorzan (Ρουμανία), Karaca Ζ. – Senyuva (Τουρκία),Ivanova- Hasanova (Βουλγαρία) και Feyza-Karaca Υ. (Τουρκία).

Στο διπλό μικτό
Σε αυτό το αγώνισμα συμμετείχε μόνο η Φωτιάδου και είχε συμπαίκτη τον Ρουμάνο Bujor Dragos. Οι συμμετοχές ήταν 29 και δημιουργήθηκε ταμπλό των «32». Το ελληνορουμανικό δίδυμο πέρασε απευθείας στον δεύτερο γύρο, όπου αντιμετώπισε το τουρκικό ζευγάρι Ozbek/Karaca και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0.

Στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρέθηκαν κατά σειρά οι: Zaharia-Istrate (Ρουμανία), Ivanova- Bekir(Βουλγαρία), Mei Rosu-Ursut (Ρουμανία) και Biogradlic-Ramliak (Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x