sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Ένας... γεννημένος αρχηγός!

Αποτέλεσε την σημαία του Ολυμπιακού για 13 ολόκληρα χρόνια. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς... γεννήθηκε πριν από 48 χρόνια για να μαγέψει στα γήπεδα!

Οι δυσκολίες που υπήρξαν με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία τον έκαναν να έρθει στην Ελλάδα και να πει ναι στην πρόταση που του είχε γίνει από τον Πανηλειακό. Σε ηλικία 21 ετών φεύγει από τη χώρα του και τον Ερυθρό Αστέρα και ξεκινάει η πορεία για μια μεγάλη καριέρα.

Όπως και ο ίδιος είχε αναφέρει πριν λίγους μήνες στο sport-fm.gr σε σύνεντευξη που είχε παραχωρήσει, κάθε αρχή είναι και δύσκολη, μέχρι να προσαρμοστεί σε μια ξένη χώρα.

«Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι, μέχρι να προσαρμοστώ, δεν ήξερα την γλώσσα. Πάντα υπάρχει δυσκολία στην αρχή».

Όμως τα κατάφερε και άρχισε να ξεχωρίζει στον Πανηλειακό, μέχρι να βρεθεί στα ραντάρ τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού.
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, βάζοντας τα κάτω και ζυγίζοντας τις καταστάσεις, επιλέγει την ομάδα που θα αποτελέσει οικογένειά του όπως παραδέχεται και ο ίδιος σήμερα και που θα αγωνιστεί για 13 ολόκληρα χρόνια. Το 1996 μέχρι το 2009 δένει στο λιμάνι!

Τα χρόνια του στον Ολυμπιακό τα πέρασε με τίτλους και επιτυχίες, ο κόσμος τον λάτρεψε και τον λατρεύει και οι νεότεροι που τον μαθαίνουν τώρα εντυπωσιάζονται με το ταλέντο του και όλα όσα έκανε στο χορτάρι με την ομάδα του Πειραιά.

«Αυτό που εισπράττω είναι πολύ ευχάριστο, εισπράττω σεβασμό και αγάπη από τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα και από τους αντιπάλους. Μπορεί τότε να ήμασταν αντίπαλοι, αυτή ήταν η δουλειά μας, μπορούσαμε να βρεθούμε σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά πραγματικά εισπράττω μεγάλο σεβασμό πέρα από τους δικούς μας οπαδούς αλλά και από τους αντιπάλους. Άρα μάλλον κάτι κάνω...».

Το 2009 αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας στον καλύτερο τελικό όλων των εποχών κόντρα στην ΑΕΚ (4-4), φεύγοντας γεμάτος από μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ένας από τους τελευταίους... ρομαντικούς ποδοσφαιριστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Που βρήκε το... λιμάνι του στον Ολυμπιακό, έριξε... άγκυρα και έφτασε να πανηγυρίζει πρωταθλήματα, Κύπελλα και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ένας παίκτης που άφησε το δικό του σημάδι στη χώρα μας και στην ιστορία των Πειραιωτών.

Η σημαία των ερυθρολεύκων γίνεται σήμερα 48 ετών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x