F1

Προστ: «Δύσκολο να χάσει ο Χάμιλτον την επόμενη διετία»

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Αλέν Προστ πιστεύει ότι δεν θα «σπάσει» η κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Δύσκολα θα «σπάσει» η κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον, στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, όπως δήλωσε ο Αλέν Προστ.

Ο πάλαι ποτέ πιλότος της Μακλάρεν και της Ρενό τόνισε πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες θα συνεχίσει να κερδίζει και το 2020 αλλά και το 2021.

«Η Μερσέντες έχει το καλύτερο μονοθέσιο με διαφορά αυτή την στιγμή και είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσει κάποια άλλη ομάδα φέτος. Απίθανο να χάσει αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά και αν δεν ακυρωθούν περισσότεροι αγώνες λόγω κορωνοϊού», τόνισε για τη φετινή λειψή σεζόν, όπου προβλέπεται να διεξαχθούν συνολικά τα δέκα Γκραν Πρι από τα 21 που ήταν αρχικά προγραμματισμένα.

Σε ό,τι αφορά τη μονομαχία του παγκόσμιου πρωταθλητή με τον ομόσταβλό του Βάλτερι Μπότας, ο Προστ εμφανίστηκε σίγουρος πως ο 35χρονος Βρετανός θα υπερισχύσει του Φινλανδού πιλότου έστω και δύσκολα: «Ο Λιούις είναι πολύ πιο έμπειρος πιλότος και ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και να προσαρμόζεται στην εκάστοτε περίσταση. Είναι 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Διαθέτει την τεχνογνωσία για να εκμεταλλευτεί όλα τα οφέλη που του προσφέρει το μονοθέσιο της Μερσέντες και έχει την ψυχραιμία να ανταποκρίνεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες», είπε ο Προστ. «Αντίθετα ο Μπότας ίσως δεν μπορέσει να αντέξει την πίεση του πρωταθλητισμού» συμπλήρωσε:

Τέλος στην ερώτηση αναφορικά με την ομάδα που θα σπάσει την κυριαρχία της Μερσέντες ο Προστ εμφανίστηκε αβέβαιος: «Ίσως η Ρενό το 2022. Η επιστροφή του Αλόνσο θα τους βοηθήσει να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και ίσως να διεκδικήσουν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μακάρι να επιστρέψει στους τίτλους η Ρενό».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καλογιάννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x