Τερμάτισε νωρίτερα ο Φέτελ, αλλά νίκησε ο Χάμιλτον!

Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος κέρδισε το Σάββατο την pole position, «πήρε» πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix του Καναδά, αλλά έπειτα από τιμωρία πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες, έπεσε στη δεύτερη θέση και ο Άγγλος ανέβηκε πρώτος στο βάθρο στο «Gilles Villeneuve». Τρίτος ο Λεκλέρκ.

Περίπου στα μέσα του αγώνα (48ος γύρος), ο Φέτελ έχασε για λίγο τον έλεγχο του μονοθέσιού του και βγήκε στο χορτάρι για λίγο με αποτέλεσμα να κλείσει τον Χάμιλτον. Εξετάστηκε το βίντεο του αγώνα έπειτα από λίγους γύρους και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλουν τη συγκεκριμένη ποινή και τον έριξαν στη δεύτερη θέση.
Ο 31χρονος οδηγός της Ferrari έκανε πρώτος εκκίνηση στον Καναδά έπειτα από τον χρόνο που έκανε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και είχε τον πρώτο λόγο μέχρι τέλους. Ο αγώνας κύλησε εξαιρετικά γι’ αυτόν μέχρι το πρώτο πιτ στοπ, αλλά στη συνέχεια ροκάνισε τη διαφορά ο Βρετανός από τον αντίπαλό του. Παρά την αδράνειά του στο συμβάν του 48ου γύρου, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά, αλλά, το συγκεκριμένο λάθος του το πλήρωσε πολύ ακριβά έπειτα από την αυστηρή ποινή που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες.

inner


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube