sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ρεάλ Μαδρίτης: Το next big thing Βούκσεβιτς και ο «φευγάτος» Λαπροβίτολα

Με την βοήθεια του Ισπανού δημοσιογράφου Άλεξ Μάντριντ, το sport-fm.gr εξετάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, με ειδική αναφορά στους Βούκσεβιτς και Λαπροβίτολα.

Χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα πριν από μερικές μέρες, σε ένα παιχνίδι που ξεχώρισαν δύο πρόσωπο. Από τη μια, ο Τρίσταντ Βούκσεβιτς, που κανείς δεν περίμενε να αγωνιστεί και να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Και από την άλλη, ο Νίκολα Λαπροβίτολα, ο οποίος έκρινε το clasico, παρότι τη φετινή σεζόν ήταν μάλλον... εξαφανισμένος στις κρίσιμες στιγμές.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Άλεξ Μάντριντ, μίλησε στο sport-fm.gr για αυτά τα δύο πρόσωπα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των φίλων της «βασίλισσας» αλλά και το μέλλον τους στην ομάδα.

«Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς κάνει ακόμα τα πρώτα του βήματα στην ομάδα. Για πολλούς, ήταν άγνωστος μέχρι και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όχι όμως για τον Πάμπλο Λάσο. Πρόκειται για ένα προπονητή που δεν κοιτά την ηλικία, αλλά τις ικανότητες», ανέφερε αρχικά για το γιο του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκσεβιτς, ο οποίος το 2018 μεταπήδησε από τις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων», σε αυτές των Μαδριλένων.



«Το ύψος του, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σουτ του, εντυπωσίασε των υπεύθυνο της Ρεάλ για τις ακαδημίες της, Αλμπέρτο Ανγκούλο. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε πως θα επηρεαστεί ο χρόνος συμμετοχής του μετά την έλευση του Πουαριέ, ειδικά από τη στιγμή που ο Γάλλος έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην ACB για φέτος. Ωστόσο πιστεύω ότι η θέση του στο μέλλον θα είναι πιο κοντά στο “4”, ειδικά αν ο νεαρός Ουσμάν Γκαρούμπα αποχωρήσει για το NBA».

Σχετικά με την περίπτωση του Νίκολα Λαπροβίτολα, που ακούστηκε τόσο πέρσι όσο και φέτος για τον Παναθηναϊκό, αφού αναμφίβολα αποτελεί μια καλή επιλογή σε τομείς που οι «πράσινοι» έχουν κενά, τόνισε: «Αν ο Βούκσεβιτς είναι το μέλλον, ο Λαπροβίτολα θα έπρεπε να είναι το παρόν. Αν και η περασμένη εβδομάδα με εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Κωνσταντινούπολη και Βαρκελώνη θύμισαν για ποιον λόγο τον απέκτησε η Ρεάλ, η όλη του χρονιά ήταν μέσα στο σκοτάδι. Τα πολλά λάθη και ο τρόπος παιχνιδιού του που δεν μπορεί να ταιριάξει με τον γρήγορο ρυθμό που θέλει ο Λάσο, δεν του επιτρέπουν να “κολλήσει” με την ομάδα εδώ και δύο σεζόν».



Φυσικά, ο διαφαινόμενος ερχομός των Τόμας Ερτέλ και Πιέρια Χένρι στη Μαδρίτη, αυξάνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να βρεθεί εκτός ρόστερ τη νέα σεζόν και να είναι αναγκασμένος να ψάξει αλλού μια ομάδα που θα μπορέσει να βοηθήσει και να βοηθηθεί. «Είναι εντυπωσιακό ότι ο Νίκολα (Λαπροβίτολα) βρέθηκε πίσω στο ροτέισον ακόμα και από τους Κάρλος Αλοθέν και Αλμπέρτο Αμπάλδε, οι οποίοι μοιάζουν πιο αξιόπιστοι με την μπάλα στα χέρια. Είναι σίγουρο πως ο Αργεντίνος πόιντ γκαρντ δεν θα ήταν ακόμα στη “βασίλισσα” αν ο Φακούντο Καμπάτσο δεν είχε αποχωρήσει για το NBA».

Από όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, οι «υποθέσεις» των Γκαρούμπα και Βούκσεβιτς είναι αναμφίβολα οι πιο ενδιαφέρουσες. Πρόκειται για δύο παιδιά γεννημένα το 2002 και το 2003 που δείχνουν να μην έχουν ταβάνι, με το ενδεχόμενο να τους δούμε να ακολουθούν τα χνάρια του Λούκα Ντόντσιτς να είναι μεγάλο.



Φυσικά οι Ερτέλ, Χένρι και Πουαριέ που ήρθαν ή καλύτερα θα έρθουν, είναι εγνωσμένης αξίας και το μόνο που απομένει είναι αν θα «ταιριάξουν» μεταξύ τους. Τα δημοσιεύματα από την Ισπανία αναφέρουν ότι και οι Γκριγκόνις-Κάλινιτς βρίσκονται στο στόχαστρο των Μαδριλένων , κάτι που αν επαληθευτεί θα «λύσει» ακόμα περισσότερο τα χέρια του Λάσο. Όπως και να έχει, βάσει των κινήσεων που (φημολογείται ότι) έχει κάνει ήδη πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, η Ρεάλ αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί της επόμενης χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x