Άνοιξε το πρώτο του μπακάλικο το 1994, πριν 31 χρόνια δηλαδή, πηγαίνοντας ανάποδα στο ρεύμα που ήθελε τα μπακάλικα να κλείνουν και να γίνονται σούπερ μάρκετ. Βρισκόταν σε ένα μικρό χώρο, σε ένα στενάκι πίσω από το λιμάνι της Ερμούπολης όμως δεν χώρεσε για πολύ την τεράστια όρεξή του για δουλειά και τα όνειρά του
Έτσι, δυο χρόνια αργότερα, ο Κώστας Πρέκας ήρθε στα “Μανάβικα” που λέμε στη Σύρο, στην οδό Χίου όπου τον βρίσκουμε μέχρι σήμερα, σε ένα μαγαζί που έχει την μπακαλική στο dna του, αφού ήταν μπακάλικο από πάντα. Το βλέπουμε στρίβοντας από το λιμάνι, είναι το δεύτερο μαγαζί που συναντάμε στα δεξιά μας ανεβαίνοντας προς την πλατεία.
Για την ακρίβεια πέφτουμε πάνω του, αφού η πραμάτεια του ξεχειλίζει ως έξω, γεμίζοντας πάγκους και παγκάκια με βότανα, σαπούνια, χρηστικά αντικείμενα, είδη σερβιρίσματος, συριανά κρασιά και τυριά.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Κώστας Πρέκας: Ένας μπακάλης με αιτία
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






