Recommendations

Ο Γκραμάχο «έφυγε» και υπενθύμισε την εποχή που οι ελληνικές ομάδες έψαχναν «ομογενείς»

Ο Γκραμάχο υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα της Ροζάριο Σεντράλ, στην οποία έπαιξε για μια πενταετία (από το 1967 έως το καλοκαίρι του 1972.

Η εποχή που ο Ρομπέρτο Αρτέμιο Γκαμάχο ήρθε στην Ελλάδα εκείνο το καλοκαίρι του 1972 για να παίξει στον Παναθηναϊκό έχει αποτυπωθεί υπέροχα ως κοινωνικό φαινόμενο στην κωμωδία «Η Ρένα είναι οφσάιντ» με την Ρένα Βλαχοπούλου στο προφητικό για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο σενάριο του μέγιστου Αλέκου Σακελλαρίου! Ακούγοντας την είδηση για τον θάνατο του το μυαλό μου γύρισε μισό αιώνα πίσω και στο πως βίωνε η ελληνική κοινωνία εκείνη την εποχή!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Γκραμάχο υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα της Ροζάριο Σεντράλ, στην οποία έπαιξε για μια πενταετία (από το 1967 έως το καλοκαίρι του 1972. Σε μία εποχή που η Αργεντινή βίωνε την πρώτη από τις πολλές χρηματοπιστωτικές της κρίσεις ο δρόμος για την Ευρώπη για τους σπουδαίους παίκτες που είχε στο πρωτάθλημα της ήταν κλειστός!

Και αυτό γιατί πρώτον η Ιταλία είχε απαγορεύσει τους ξένους ποδοσφαιριστές μετά το κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και τον αποκλεισμό από την Βόρεια Κορέα και δεύτερον η Ισπανία που θα ήταν ο φυσικός προορισμός όλων αυτών των ποδοσφαιριστών σήμερα, επέτρεπε τότε πολύ συγκεκριμένο αριθμό ξένων παικτών! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Σωτηρακόπουλου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x