F1

Ρικιάρντο: «Το να οδηγείς παλαιότερο μονοθέσιο σου δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα»

Τη διαφορά του να οδηγείς μονοθέσιο του 2018 συνειδητοποίησε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, μετά από 115 γύρους στην πρώτη ιδιωτική δοκιμή της Renault, στο Red Bull Ring.

Χαρούμενος που επέστρεψε στο μονοθέσιο της Renault -αν και παλαιότερο κατά δύο χρόνια- εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, συνειδητοποιώντας μάλιστα, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ομάδα μέσα σε αυτά τα δύο έτη.

Την Τρίτη (16/6), ο Αυστραλός πιλότος βρέθηκε στο Red Bull Ring της Αυστρίας, από όπου πρόκειται να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα τον Ιούλιο, για την πρώτη ιδιωτική δοκιμή της σεζόν. Εκεί, πραγματοποίησε 115 γύρους με το R.S.18, μονοθέσιο του 2018 βάσει κανονισμών, αντιλαμβανόμενος έτσι τη μεγάλη διαφορά-πρόοδο που έχει γίνει από τότε στο άθλημα.

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν το R.S.18 ήταν καλύτερο μονοθέσιο από το περσινό, ο πιλότος της Renault δήλωσε: «Όχι, δεν ήταν τόσο καλό. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος μέσα σε δύο χρόνια, θα το πω αυτό. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ ωραίο να οδηγείς ένα μονοθέσιο παλαιότερο κατά δύο έτη, γιατί σου δείχνει την πρόοδο που έχει κάνει το άθλημα και η ομάδα».



«Ήταν ωραίο να επιστρέφεις σε αυτό. Οι πρώτοι γύροι αισθάνθηκα σαν να είναι λίγο ξένοι, αλλά είναι όπως όλα τα πράγματα, όταν κάνεις κάτι σχεδόν όλη σου τη ζωή, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να θυμηθείς το συναίσθημα και προσαρμόζεσαι πολύ γρήγορα. Σίγουρα την πρώτη φορά, αφήνοντας τα pit stop και κάνοντας τους πρώτους γύρους, αισθάνεσαι λίγο περίεργα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που το κάναμε γιατί ξεσκουριάσαμε. Ακόμα και τον πόνο που νιώθεις σε όλο το σώμα μετά την πρώτη μέρα, νιώθω ότι έχει φύγει τώρα», πρόσθεσε ο 30χρονος πιλότος.

Παράλληλα, κάπως καλύτερα φαίνεται πως τα πήγε στην πρώτη του δοκιμή ο ομόσταυλός του, Εστεμπάν Οκόν, με τον Γάλλο πιλότο να πραγματοποιεί 143 γύρους την αμέσως επόμενη μέρα, στο αυστριακό σιρκουί.



Επιμέλεια: Μαντώ Μπερδέ

Η ιταλική Serie A και η ισπανική La Liga παίζουν με 0% γκανιότα! *Οροι & προϋποθέσεις |21+



Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x