Χρήστος Ρομπόλης

Δύο αναγκαίες κινήσεις για να εκτοξευτεί η ΑΕΚ

Οι μεγάλες νίκες με Ολυμπιακό και Εστουντιάντες έδειξαν το δρόμο. Όμως για να σταθεροποιηθεί η ΑΕΚ σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης και αποτελέσματα απαιτούνται δύο αλλαγές ξένων.Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Ο θρίαμβος της ΑΕΚ επί της Εστουντιάντες στη Μαδρίτη είχε διπλή σημασία. Πέρα από την προφανή, αυτή της ολικής επαναφοράς της ομάδας στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Basketball Champions League, απέδειξε πως η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μόλις δύο μέρες πριν δεν ήταν το σύνηθες πυροτέχνημα μετά την αλλαγή προπονητή.

Είναι προφανές πως ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν παρέλαβε καμένη γη. Κι ο ίδιος παραδέχτηκε πως ανέλαβε μια ομάδα με βάσεις, που όμως μέχρι σήμερα δεν κατέθετε με συνέπεια στο παρκέ εμφανίζοντας δραματικές μεταπτώσεις, παραδόξως με το μέτριο ως κακό πρόσωπο απέναντι σε θεωρητικά εύκολα ή βατά παιχνίδια και καλό ως εξαιρετικό κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Το δεύτερο κέρδος για την «Ένωση» από χθες είναι πως ήταν επιτέλους συνεπής μεταξύ δύο αγώνων.

Κανείς δεν έμεινε να πανηγυρίζει τη νίκη της Κυριακής, γι’ αυτό και ήρθε κι αυτή της Τρίτης. Άλλωστε για μια ομάδα που έχει κερδίσει φέτος Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Βενέτσια και πλέον Εστουντιάντες, αλλά ταυτόχρονα έχει απογοητεύσει απέναντι σε πολύ κατώτερου επιπέδου αντιπάλους, το ζητούμενο μοιάζει να είναι πρωτίστως η πνευματική ετοιμότητα. Κι αυτή απαιτείται στο μέγιστο στα δύο δύσκολα προσεχή ματς με ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και Βενέτσια στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά, βέβαια, δεν αρκεί αυτό… Είναι πασιφανές πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη δύο προσθαφαιρέσεις. Ο Σι έφυγε ήδη, ο Άτιτς είναι prospect που δεν πρέπει να χαθεί γι’ αυτό προτιμότερο είναι να παραχωρηθεί όσο είναι ανέτοιμος γι’ αυτό το επίπεδο, ενώ ο Μπάρλοου έχει πενιχρή προσφορά. Κι από τη στιγμή που δεν φαίνεται διάθεση να πάρει ουσιαστικές ευκαιρίες και ευθύνες (κι όχι σποραδικά λεπτά σε παιχνίδια που κερδίζονται εύκολα) είτε ο Βόσνιος είτε ο Μωραΐτης, η προσθήκη ενός καλού περιφερειακού αμυντικού (στις θέσεις «1» ως «3») κι ενός αθλητικού φόργουορντ μοιάζουν απαραίτητες για να ανέβει επίπεδο η «Ένωση».

Και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την αρχή της περιόδου και σε περίπου δύο μήνες υπάρχει το πιο σημαντικό ματς των τελευταίων ετών, ο τελικός Κυπέλλου, στον οποίο η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να πάει με ξένους που απλώς συμπληρώνουν το ρόστερ της, αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει ως αουτσάιντερ για τον πρώτο της τίτλο από το 2002.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα που είχε χρεωθεί την αδυναμία της ΑΕΚ να πάρει ένα μεγάλο ματς στη δεύτερη θητεία του έχει ήδη κερδίσει το πρώτο στοίχημα, μαζί και την εμπιστοσύνη πολλών (όχι ακόμη όλων) που αμφέβαλαν για το αν ήταν η ενδεδειγμένη διάδοχη κατάσταση του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για εκείνον είναι η υπόδειξη των κατάλληλων κινήσεων για την ενίσχυση της ομάδας. Στην προηγούμενη θητεία του το είχε χάσει, αλλά στην πρώτη είχε επιλέξει παίκτες όπως οι Χόλντεν και Μπετς. Οι επιλογές του θα κρίνουν πολλά για την ΑΕΚ και τη σχέση εμπιστοσύνης που θέλει να αποκαταστήσει με το κοινό, γιατί αυτή με τον Μάκη Αγγελόπουλο δεν διαταράχθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x