Χρήστος Ρομπόλης

Ο Μπράουν θα λύσει κάποια προβλήματα του Ολυμπιακού. Όχι όλα…

Ο Μπόμπι Μπράουν θα προσθέσει έναν ακόμη επιθετικό πόλο στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, αλλά δύσκολα θα λύσει τη βασική του αδυναμία. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Έστω και καθυστερημένα, τελικά, ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί. Χειρότερο από ένα λάθος είναι η επιμονή σε αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν αρκετά να παραδεχτούν τα δικά τους στο χτίσιμο του φετινού ρόστερ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Έστω κι αν χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος και ένα τρόπαιο…

Μπόμπι Μπράουν λοιπόν… Ο Αμερικανός γκαρντ θα λύσει αρκετά από τα προβλήματα του Ολυμπιακού. Όμως όχι όλα και ίσως ούτε το βασικότερό τους.

Ας αρχίσουμε από τα θετικά… Ο Μπράουν είναι καταπληκτικός σκόρερ και ικανός οργανωτής. Με την προσθήκη του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα διαθέτει έναν ακόμη (δίπλα στον Σπανούλη) παίκτη που διακρίνεται στο ένας εναντίον ενός και μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους άλλους. Μάντζαρης, Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς δεν συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία όπως ο Αμερικανός που θα’ ρθει ή ο αρχηγός. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει έναν ισχυρό επιθετικό πόλο και θα γίνει πιο απρόβλεπτος, κάτι που του είναι απαραίτητο κυρίως όταν απομακρύνεται από το ΣΕΦ. Συν τοις άλλοις, ο Μπράουν δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς γνωρίζει την Ευρωλίγκα και έχει διαπρέψει σε αυτή.

Να δούμε όμως και τα αρνητικά ή… έστω τα ερωτηματικά. Ο Ολυμπιακός προσθέτει στην περιφέρειά του έναν ακόμη παίκτη που ξεχωρίζει με την μπάλα στα χέρια, αλλά όχι μακριά από αυτή. Το «πάντρεμά» του στα ίδια σχήματα κυρίως με τον Σπανούλη, αλλά και τον Στρέλνιεκς, που επίσης είναι γκαρντ που παίρνουν αποφάσεις, εκτελούν και δημιουργούν, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κόουτς Σφαιρόπουλο.

Το δεύτερο και ίσως μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά στην περιφερειακή άμυνα. Ο Μπράουν παρότι αρκετά ταχύς και εκρηκτικός ουδέποτε ήταν σπουδαίος αμυντικός, περισσότερο λόγω ιδιοσυγκρασίας και λιγότερο λόγω φυσικών προσόντων. Ο Ολυμπιακός δείχνει να στερείται ενός αθλητικού γκαρντ που θα πιέζει αποτελεσματικά πάνω στην μπάλα, θα σπάει τα σκριν, δεν θα χάνεται στις περιστροφές και θα… κοντράρει ψηλότερους αντιπάλους στις άμυνες αλλαγών (γι’ αυτό και ο Παπανικολάου συχνά αναγκάζεται να κυνηγά βραχύσωμα γκαρντ ή να κατεβαίνει θέση). Τέτοιος σίγουρα δεν είναι ο Μπράουν.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να κερδίσει περισσότερα από όσα τυχόν χάσει με την προσθήκη του Μπράουν. Εφόσον προσαρμοστεί στο ρόλο του είτε αντί του Σπανούλη είτε δίπλα σε αυτόν, θα βελτιώσει δεδομένα το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας που συχνά έδειχνε προβλέψιμο κι άρα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμο. Αν, δε, πειστεί να είναι περισσότερο αφοσιωμένος στην άμυνα από όσο έχει δείξει ως τώρα στην καριέρα του, μπορεί να κλείσει κι εκεί κάποιες τρύπες, έστω και υπό τη μορφή μπαλώματος.

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός, έστω και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία μεταγραφών στην Ευρωλίγκα, δείχνει να αναγνωρίζει το πρόβλημα και με τη διόλου αμελητέα οικονομική συνδρομή της διοίκησης να παίρνει μέτρα για να το λύσει. Γιατί από την εγωιστική επιμονή σε επιλογές που έχουν αποδειχτεί αποτυχημένες ή την απάθεια, προτιμότερη είναι ακόμη και μια απόφαση που δεν είναι η απολύτως ενδεδειγμένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x