sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ροδόλφο Πισάρο: Ένας Μεξικανός αρτίστας που θυμίζει… Λιβάγια!

Ο Ροδόλφο Πισάρο απασχολεί έντονα την ΑΕΚ και το sport-fm.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Μεξικανού αρτίστα, που αναμένεται να αναβαθμίσει -αν αποκτηθεί- το παιχνίδι της «Ένωσης».

Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ποιοτικές επαφές με την μπάλα, αμέτρητες κάθετες πάσες και αμυντική συνέπεια. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που διαθέτει στο ρεπορτόριό του ο Ροδόλφο Πισάρο, ο οποίος απασχολεί έντονα την ΑΕΚ, όντας ο «εκλεκτός» του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο της Φλόριντα τις επόμενες ημέρες, ελέω της έλευσης του Λιονέλ Μέσι και των περίεργων κανόνων με τα συμβόλαια στο MLS, και η «Ένωση» θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα αναβαθμίσει τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Και αυτό γιατί είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει στον αγωνιστικό χώρο, είναι πολύ εντυπωσιακός με την μπάλα στα πόδια και όχι μόνο, ενώ για την απόκτησή του έχουν δαπανηθεί 40 εκατ. ευρώ!

Ένας αρτίστας που θυμίζει έντονα τον... Λιβάγια


Το δυνατό στοιχείο του Πισάρο δεν είναι άλλο από την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, κάνοντας τον έναν πολύ θεαματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι πολύ ελκυστικός στο μάτι. Τόσο τα εξαιρετικά κοντρόλ, όσο και οι εντυπωσιακές ντρίμπλες που σκαρφίζεται για να αποφύγει τους αντιπάλους του, είναι δύο στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει στον αγωνιστικό χώρο και να φέρνουν στο μυαλό των φίλων της ΑΕΚ τον Μάρκο Λιβάγια! Πέρα από αυτό, έχουν και πανομοιότυπο στυλ παιχνιδιού και σχεδόν το ίδιο ύψος. Γενικότερα, ο τρόπος που επιτίθενται είναι αρκετά παρόμοιος, με τον Μεξικανό να δείχνει λίγο πιο γρήγορος στην εκκίνηση της προσπάθειάς του.

Παράλληλα, έχει την ικανότητα να βλέπει τους κενούς χώρους και να τροφοδοτεί άμεσα τους συμπαίκτες του, ενώ είναι ο κορυφαίος παίκτης στο MLS σε πάσες-κλειδιά, μετρώντας 1.25 ανά παιχνίδι, ποσοστό αρκετά υψηλό, το οποίο ξεπερνούν ελάχιστοι παίκτες που αγωνίζονται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πέραν αυτού, έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ (τις περισσότερες φορές στην καριέρα του έχει παίξει ως «10άρι»), ενώ από θέμα ταχύτητας δεν πάει πίσω, όντας πολύ ικανός να δημιουργήσει ρήγματα και από τις πλευρές.



Η πιθανή επανένωση με Αλμέιδα και το απόλυτο ταίριασμα στο πλάνο του



Είναι σαφές, πως ο «Πελάδο» θέλει συγκεκριμένου τύπου ποδοσφαιριστές που καλύπτουν απόλυτα τα «θέλω» του. Ένας από αυτούς είναι και ο Πισάρο, ο οποίος μπορεί να κάνει ό, τι ακριβώς του ζητηθεί από τον Αργεντινό τεχνικό. Είναι πολύ καλός στο πρεσάρισμα, ενώ είναι και πολύ συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μάλιστα, αν αποκτηθεί από την ΑΕΚ, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τον Αλμέιδα. Ήταν παίκτης του στην Τσίβας για 58 παιχνίδια και... πετούσε, καθώς υπό τις οδηγίες του μέτρησε 15 τέρματα και 10 ασίστ. Τα γκολ πλέον δεν είναι και το φόρτε του, αλλά στα χέρια του προπονητή των «κιτρινόμαυρων» ίσως ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό και σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα, με την ομάδα του Γουαδαλαχάρα πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και το Champions League της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής!

Τα 40 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί για εκείνον και το ενδιαφέρον της Μίλαν


Η άψογη τεχνική κατάρτισή του και το εντυπωσιακό στυλ παιχνιδιού του Πισάρο, τον έχουν κάνει έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα 40! Αρχικά, η Τσίβας έβγαλε από τα ταμεία της 14.75 εκατ. για να τον κάνει δικό της, ενώ ενάμιση χρόνο αργότερα τον παραχώρησε έναντι 14.5 εκατ. στη Μοντερέι. Κατά την παρουσία του εκεί, συνδέθηκε αρκετές φορές με τη Μίλαν, οι άνθρωποι της οποίας είχαν εντυπωσιαστεί με τα πεπραγμένα του, αλλά και με τη ρωσική Κράσνονταρ. Τελικά, δεν ήρθε στην Ευρώπη, με την Ίντερ Μαϊάμι να τον αποκτά, σπαταλώντας 10.9 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2020.

Μπορεί οι μεξικανικές, αλλά και οι αμερικανικές ομάδες να μην έχουν ιδιαίτερο θέμα να διαθέσουν αυτά τα ποσά για να αποκτήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή, ωστόσο είναι βέβαιο πως δεν τα δίνουν για τον οποιονδήποτε, με τον Πισάρο να έχει δικαιώσει κάθε προσδοκία. Μάλιστα, τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε να είναι αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Ίντερ Μαϊάμι, στις 7 Μαρτίου του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού.



Η αγωνιστική ετοιμότητά του και η ακτινογραφία του από το σημερινό ματς κόντρα στην Ουάσινγκτον


Σε περίπτωση που αποκτηθεί από την ΑΕΚ, ο Πισάρο θα είναι άμεσα ετοιμοπόλεμος, μιας και το MLS βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον 29χρονο Μεξικανό να μετρά ήδη 15 συμμετοχές, έχοντας και μία ασίστ. Μάλιστα, ήταν βασικός στο παιχνίδι της ομάδας του τα ξημερώματα κόντρα στην Ουάσινκγτον, παίζοντας για 64 λεπτά. Στον χρόνο που αγωνίστηκε, είχε πολύ καλή παρουσία, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες.

Αρχικά, ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στη συνέχεια μετακόμισε στο δεξί και επανήλθε και πάλι στα αριστερά προτού αντικατασταθεί. Είχε εντυπωσιακές κινήσεις με και χωρίς την μπάλα, ενώ μέτρησε και ένα σουτ τον στόχο, αλλά και μία πάσα πάρε-βάλε σε συμπαίκτη του, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα. Πέραν αυτού, σε αρκετές περιπτώσεις έπαιξε αρκετά και με το σώμα του, ενώ σε μία φάση τον έκλεισαν δύο αντίπαλοι και με μία περίτεχνη ντρίμπλα τους απέφυγε, κερδίζοντας φάουλ. Είχε 37 επαφές, 23 ακριβείς πάσες, τέσσερις ανακτήσεις κατοχής έπειτα από πρέσινγκ και δύο κερδισμένα φάουλ, πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση.

Όσον αφορά τους αριθμούς του σε όλη την καριέρα του, μετρά 371 συμμετοχές με 41 γκολ και 42 ασίστ, ενώ είναι διεθνής και με την εθνική ομάδα του Μεξικού με πέντε τέρματα σε 38 εμφανίσεις.

Ο Πισάρο είναι ένας παίκτης που ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμεί διακαώς να πάρει στην «Ένωση», με ενδεχόμενη απόκτησή του να αναβαθμίζει κατά πολύ την επιθετική λειτουργία των νταμπλούχων Ελλάδας, οι οποίοι τη φετινή σεζόν θα παίξουν σίγουρα και σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Η ποδοσφαιρική του αντίληψη, η ικανότητά του στο άμεσο μοίρασμα της μπάλας και οι κινήσεις του χωρίς αυτή θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα μπορέσουν να διασπάσουν πολύ πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες. Το μόνο που απομένει, είναι να φανεί αν θα αποκτηθεί από την ΑΕΚ για να δείξει το τεράστιο ταλέντο του και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x