Σπύρος Σιαμπλής

Τα… πάντα όλα που γίνονται στον Παναθηναϊκό και οι δύο «τελικoί»

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για το πώς ήρθε η δεύτερη σερί ήττα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο και το «πρέπει» στα ματς που ακολουθούν μέσα σε τρεις ημέρες.

Η δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών στο Αγρίνιο, αυτή την φορά από τον Παναιτωλικό με 1-0 για το πρωτάθλημα, ήρθε να καταδείξει έναν βασικό κανόνα του ποδοσφαίρου.

Ότι, πολύ απλά -όχι μόνο στο συγκεκριμένο άθλημα βέβαια, για να είμαστε ακριβείς- και σε πείσμα των όσων έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με το «τριφύλλι» τελικά… όλα γίνονται!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Κι εξηγούμαστε: καταρχάς, καταρρίφθηκε η… μόνιμη επωδός σύμφωνα με την οποία «δεν μπορεί να κερδίζει ο Παναθηναϊκός με μια, ή δύο ή τρεις ευκαιρίες». Επωδός που είναι, φυσικά, στην βάση της λανθασμένη, πολύ απλά επειδή οι «πράσινοι» το… έκαναν.

«Κατηγορήθηκαν» για αυτό, μέχρι ενός σημείου ορθά, αλλά το έκαναν! Κέρδιζαν χωρίς να κάνουν επαρκείς εμφανίσεις, χωρίς να αποδίδουν ποδόσφαιρο αξιώσεων ή να δημιουργούν σωρεία φάσεων σε κάθε τους παιχνίδι.

Όχι μια και δύο φορές, αλλά σε εννιά περιπτώσεις! Όσες, δηλαδή, διήρκησε και το αήττητο σερί τους μέσα στο 2021 στην Super League και τους επανέφερε σε… ευρωπαϊκή «τροχιά». Δεν αμφισβητείται τίποτα από αυτά, προφανώς.

Κι αν θέλετε να το «δέσουμε» και με το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας, μήπως κάτι ανάλογο δεν έκαναν και τα «καναρίνια»; Πως επικράτησε δηλαδή ο Παναιτωλικός; Με… total football; Μάλλον όχι. Και, για να μην γίνουν τίποτα παρεξηγήσεις, προφανώς και δεν συγκρίνονται τα δύο μεγέθη, ούτε οι απαιτήσεις, ούτε τίποτα. Υπάρχει, ωστόσο η κοινή ανάγκη της αναζήτησης του αποτελέσματος…

Τί άλλο διαπιστώσαμε ότι… γίνεται στο ποδόσφαιρο. Κάτι που επίσης έχει καταγραφεί κι από ετούτη την στήλη αλλά και από όλους όσοι δεν χρειάζονται… πτυχία για να διαπιστώσουν το αυτονόητο. Πως, ακόμα και αν είσαι στην… αντίπερα όχθη, κάνεις δηλαδή φάσεις, δημιουργείς ευκαιρίες, έχεις πλάνο και καλή λειτουργία στο επιθετικό τρίτο, πάλι μπορεί να μην κερδίσεις!

Ενδεχομένως, δε, κι όχι μόνο μια φορά όπως του συνέβη τώρα του ΠΑΟ. Όπου, θέλετε για ένα ημίχρονο, θέλετε για μισή ώρα, θέλετε για 20 λεπτά, αν μη τι άλλο… έκανε όλα όσα έπρεπε απέναντι στους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πλην του βασικότερου. Να… σκοράρει.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα τα πράγματα όντως κυλούσαν διαφορετικά. Με την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να βλέπει τους αντιπάλους της να φεύγουν ηττημένοι έχοντας κάνει, σε κάποιες περιπτώσεις, περισσότερα πράγματα από εκείνην μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Συμβαίνουν όλα αυτά, έγιναν. Το θέμα είναι… τώρα τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό. Γιατί, ok, είπαμε ότι η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο «διορθωνεται» μέσω της ρεβάνς. Ναι, η δεύτερη σερί «γκέλα», με τον Παναιτωλικό δεν είναι καθοριστική, αν και… πόνεσε πολύ, βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά. Τώρα;

Τώρα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν υπάρχει πλέον άλλη ευκαιρία... Ούτε για τον Μπόλονι, αλλά ούτε και για τους ποδοσφαιριστές του! Μέσα σε διάστημα τριών ημερών, ακολουθούν δύο «τελικοί» για αυτούς, όπου οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα «κλονίσει» για… τα καλά την προσπάθειά τους.

Ξεκινώντας από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός καλείται να κερδίσει για να μην «κολλήσει» κι άλλο αρνητικό αποτέλεσμα στην σούμα, για να «πιάσει» την «Ένωση» στην βαθμολογία και παράλληλα να στείλει μήνυμα επανάκαμψης μέσω ενός ακόμα ντέρμπι.

Για τον δεύτερο προημιτελικό με αντίπαλο τον ΠΑΣ, τρεις ημέρες μετά στο «Απόστολος Νκολαΐδης», έχει καταγραφεί κατ’ επανάληψη ότι η υπόθεση πρόκριση θεωρείται και είναι… αδιαπραγμάτευτη!

Κοινώς, η ομάδα είναι εκείνη που έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, η ομάδα είναι αυτή που καλείται να κάνει το καθήκον της και να… ανθίσει αρχής γενομένης από τον Μάρτη κιόλας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ισχύει το «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x