bwinΣΠΟΡ FM

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη – Πού αναμένονται χαλάζι και αφρικανική σκόνη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου κυρίως στα δυτικά και νότια, με πιθανότητα χαλαζιού στην Κρήτη και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι τοπικά ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα επεκταθούν γρήγορα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Στην Κρήτη, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Από το βράδυ τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

Παράλληλα, μεταφορά ερημικής σκόνης αναμένεται στη Δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στη Θεσσαλία από 12 έως 28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 29 βαθμούς, στην Κρήτη από 14 έως 31, στα Επτάνησα από 16 έως 27, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 17 έως 26 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.



Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα είναι ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ και τοπικά έως 4 μποφόρ, από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς, κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις, ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, ενώ το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ, κυρίως από νότιες διευθύνσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x