Ο Κώστας Βατσακλής θα είναι τελικά ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, στο πινγκ πονγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΦΟΕπΑ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο 39χρονος προπονητής θα συμπληρώσει τον Γιώργο Καρύτσα στο τιμ του ΣΕΦ, αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιος θα ήταν ο ρόλος του, κάτι που έγινε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και έφορο των εθνικών ομάδων, Μανώλη Κολυμπάδη.
«Μεγάλη τιμή» για τον ίδιο χαρακτήρισε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ο Βατσακλής, λίγο μετά την γνωστοποίησή της. «Θεωρώ μεγάλη τιμή την ανάθεση της εθνικής ομάδας ανδρών από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ κι ένα προσωπικό στοίχημα για μένα. Η σκληρή και συστηματική προπόνηση από τη μία πλευρά, η εμπειρία και η κλάση των παλαιότερων αθλητών, σε συνδυασμό με τη δίψα για διακρίσεις και το ταλέντο των πιο νέων αθλητών από την άλλη, θα είναι τα όπλα για να προχωρήσουμε ώστε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες όλων των φίλων του αθλήματος», δήλωσε, αρχικά, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.
Στη συνέχεια μίλησε για τους υψηλούς στόχους που διατηρεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά τις συγκυρίες της εποχής. «Ο πήχης παραμένει ψηλά, γιατί είναι βαριά η κληρονομιά που παραλαμβάνω από τον συνάδελφο προπονητή Νίκο Κωστόπουλο, που ήταν επί σειρά ετών αρχιπροπονητής και υπεύθυνος της εθνικής ομάδας ανδρών. Διακρίσεις όπως η έκτη θέση στον κόσμο το 1997 και η πρόκριση στο ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά πέρσι, δεν έρχονται συχνά. Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε όλοι ότι είναι μία κρίσιμη περίοδος για την ομάδα. Τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα κατάσταση, είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, η αποχώρηση του Τσιόκα, η απόφαση του Κρεάνγκα να μειώσει τις αγωνιστικές του δραστηριότητες στην εθνική, ο υποβιβασμός στη δεύτερη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η παρουσία στην τρίτη κατηγορία της Ευρωπαϊκής Λίγκας. Η εθνική ομάδα θα ανανεωθεί προοδευτικά και θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους όσους τις αξίζουν, με στόχο την ανάκαμψη και την καθιέρωση σε υψηλές θέσεις, στο διεθνές στερέωμα, σε θέσεις που μας έχει συνηθίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όλα αυτά τα χρόνια», ήταν τα λόγια του Βατσακλή.
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






