Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στο ανοικτό πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ, που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο από 9 έως 12 Μαρτίου. Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες. Οι Παναγιώτης Γκιώνης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Μάκρας, Γιάννης Γεωργαντάς, Μαρία Μοίρου και Φιλαρέτη Εξάρχου θα αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα. Δωδέκατη η Ελλάδα.
Οι αγώνες υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και στο αγώνισμα του ομαδικού. Έτσι θα δοθούν περισσότερα παιχνίδια. Κάθε ομάδα συγκροτείται από δύο άτομα και οι συναντήσεις θα διεξαχθούν με το σύστημα «κορμπιγιόν», το οποίο προβλέπει και ένα διπλό. Την πρώτη ομάδα των ανδρών αποτελούν ο Π. Γκιώνης με τον Δ. Παπαδημητρίου και τη δεύτερη ομάδα ο Λ. Μάκρας με τον Γ. Γεωργαντά. Η μία ομάδα των γυναικών αποτελείται από την Μαρία Μοίρου με την Φιλαρέτη Εξάρχου. Τα ζευγάρια θα είναι τα ίδια και στο αγώνισμα του διπλού.
Εν τω μεταξύ, στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εθνικών ομάδων διατηρήθηκε η Ελλάδα τον Μάρτιο στους άνδρες. Η διαφορά είναι ότι τον Φεβρουάριο ισοβαθμούσε με την Πολωνία, ενώ τώρα έμεινε μόνη της με 212 βαθμούς, μετά τα αποτελέσματα του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη στα Οπεν του Κατάρ και του Κουβέιτ αντίστοιχα Με αυτή τη θέση θα πάει η Εθνική μας ομάδα στην κλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βρέμης την ερχόμενη Τετάρτη.
Ακόμα, δύο θέσεις έχασε η Αγγελίνα Παπαδάκη στην παγκόσμια κατάταξη για αθλήτριες έως 18 ετών. Από το νούμερο 50 βρέθηκε τον Μάρτιο στο 52, ενώ μεγαλύτερη πτώση είχε η Μαρία Χριστοφοράκη, που από το νούμερο 109 κατέβηκε στο 117.
Επιμέλεια: Δήμητρα Αδάμ
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






