Γενικά

Restart κι από τους τοπ αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών

Σαράντα χρόνια ακριβώς μετά από την εμφάνισή του στο Χονγκ Κονγκ, το Παγκόσμιο Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών έρχεται λαμπερό να συνεχίσει ακόμη και μέσα στην πανδημία.

Το μεγάλο event, που διεξάγεται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει τοπ αθλητές από όλον τον κόσμο, θα φιλοξενηθεί σε συνθήκες «φούσκας» («bubble»), στο Ουεϊχάι της Κίνας, από την Παρασκευή μέχρι την προσεχή Κυριακή. Το επονομαζόμενο #RESTART στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος άρχισε στον ίδιο χώρο τις προάλλες με το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και τώρα παίρνουν τη σκυτάλη οι άνδρες, οκτώ ολόκληρους μήνες μετά από τα τελευταία παιχνίδια τους σε τουρνουά του εξωτερικού.

Με όλα τα υγειονομικά μέτρα, με λιγοστούς φιλάθλους στην κερκίδα και όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την παγκόσμια και την κινεζική ομοσπονδία, ώστε να δημιουργηθεί το προστατευόμενο περιβάλλον για τους συνολικά 21 αθλητές και όλους τους εμπλεκόμενους.

Σε έναν θεσμό, όπου έχουμε χαρεί μεγάλες διακρίσεις του Καλλίνικου Κρεάνγκα (αποκορύφωμα τα δύο ασημένια μετάλλια το 2003 και το 2004), ενώ έχουμε απολαύσει και τον Παναγιώτη Γκιώνη, δεν θα υπάρχει φέτος ελληνική συμμετοχή, ωστόσο θα κρατηθεί ψηλά το ενδιαφέρον με κορυφαίους αθλητές να είναι παρόντες και τη δράση να επανέρχεται ύστερα από ικανό διάστημα απραξίας.

Πάντα στο πλαίσιο του #RESTART, θ’ ακολουθήσει στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Ζενγκού, το ITTF Finals 2020, 19-22 Νοεμβρίου.

Όπως έγινε μέσα στην εβδομάδα στις γυναίκες, έτσι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών οι συμμετοχές θα είναι αυτήν τη χρονιά μία περισσότερη από τις κλασικές είκοσι των τελευταίων ετών. Δεν θα έχει εκπροσώπηση η Ωκεανία, καθώς απέσυρε τη συμμετοχή του ο Αυστραλός Χου Χέμινγκ. Γενικά, είχαμε αρκετές ακυρώσεις από την αρχική λίστα και από την Ευρώπη ξεχωρίζει η απουσία του Γερμανού αστέρα, Τίμο Μπολ, άλλοτε νικητή του θεσμού.

Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει ίδιο και περιλαμβάνει στην αρχή τέσσερα γκρουπ προκριματικού χαρακτήρα με το ένα να έχει τέσσερις αθλητές. Τα οκτώ πρώτα φαβορί αποφεύγουν τη διαδικασία. Οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση στο τελικό στάδιο και πλαισιώνουν τα οκτώ φαβορί για να σχηματιστεί ταμπλό των «16».

Όλοι καλούνται να δείξουν άμεση προσαρμογή και εγρήγορση από την αρχή έως το τέλος, αφού οι συνθήκες στο «Weihai Nanhai Olympic Sport Centre» θα είναι ειδικές. Το συνολικό χρηματικό έπαθλο ανέρχεται στα 250.000 αμερικανικά δολάρια.

Για τον νικητή προορίζονται 55.000 δολάρια και για τον φιναλίστ του τελικού 40.000. Ο τρίτος, καθώς εδώ υπάρχει και «μικρός» τελικός, έχει λαμβάνειν 20.000 και ο τέταρτος 14.000 δολάρια.


Η κλήρωση της πρώτης φάσης:

1o Γκρουπ
Τζεούνγκ Γιουνγκσίκ (Κορέα)
Βονγκ Τσουν Τινγκ (Χονγκ Κονγκ)
Τόμισλαβ Πούκαρ (Κροατία)
Αχμέντ Σαλέχ (Αίγυπτος)

2o Γκρουπ
Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία)
Κάνακ Τζα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι)

3o Γκρουπ
Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία)
Κουάντρι Αρούνα (Νιγηρία)
Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία)

4o Γκρουπ
Γιανγκ Βουτζίν (Κορέα)
Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)
Γκουστάβο Τσουμπόι (Βραζιλία)


Νούμερο 1 της διοργάνωσης είναι ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ, σημερινός κάτοχος του τροπαίου και νικητής συνολικά τρεις φορές (2016, 1018, 2019). Κατά σειρά, τα οκτώ πρώτα φαβορί των αγώνων είναι: Φαν Ζεντόνγκ (Κίνα), Μα Λονγκ (Κίνα), Τομοκάζου Χαριμότο (Ιαπωνία), Χούγκο Καλντεράνο (Βραζιλία), Λιν Γιουν-Τζου (Tαϊπέι), Ματίας Φαλκ (Σουηδία), Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία) και Κόκι Νίουα (Ιαπωνία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x