Γενικά

Ακρόπολις 2023: «Χάλκινη» η Γκουντούρα, για 6η διαδοχική διοργάνωση η Ελλάδα στο βάθρο

Η Δώρα Γκουντούρα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια τη δεύτερη μέρα του παγκοσμίου κυπέλλου «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε για τα γαλανόλευκα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας διοργανώνει για ακόμα μία φορά τη διεθνή διοργάνωση σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας (FIE) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας διοργανώνει για ακόμα μία φορά τη διεθνή διοργάνωση σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας (FIE) και με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Το κύπελλο «Ακρόπολις» τίμησαν με την παρουσία τους ο εκτελεστικός πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) και η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν οι δύο Ελληνίδες που συμμετείχαν στο κυρίως ταμπλό των 64. Δυστυχώς η Γεωργιάδου ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνα από την Καναδή Πάμελα Μπρενταμούρ με 15-14 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ατομικό του παγκόσμιο κύπελλου με την 33η θέση. Η ίδια δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι πάντα να βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο Ακρόπολις. Φέτος αισθάνθηκα το βάρος της έδρας, ότι έπρεπε να τα πάω καλά και να φέρω αποτέλεσμα σε αυτούς του αγώνες μετά από δύο χρυσά. Δεν έγινε η διοργάνωση και με τις κατάλληλες συνθήκες λόγω των δυσάρεστων γεγονότων των τελευταίων ημερών με το δυστύχημα στα Τέμπη, οπότε δεν αισθανόμουν καλά στους αγώνες. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα αλλά πέρασε, είναι ήδη στο παρελθόν.Τώρα πάμε για τα επόμενα», ενώ για την Είναι πολύ σημαντικό που είχα τους δικούς μου ανθρώπους να με στηρίζουν, είτε ερχόμουν πρώτη είτε τελευταία. Συζήτησα και με τους προπονητές μου (Κρίστιαν Μπάουερ και Χρήστος Σαΐνης) και μου είπαν και οι δύο ότι πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα αυτό το άγχος που έχω για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται. Κάνω το τελευταίο διάστημα συνεδρίες και με αθλητικό ψυχολόγο στη Γαλλία. Με την πίεση που έχουμε και τις καταστάσεις που βιώνουμε είναι απαραίτητο να έχουμε οι αθλητές και οι αθλήτριες έναν επαγγελματία να μας καθοδηγήσει».

Η Γκουντούρα από την άλλη επικράτησε της Ουγγαρέζας Ρενάτα Κατόνα (FIE No54) με 15-12 στο γύρο των 64, της Αμερικανίδας Μάγκντα Σκαρμπονκίεβιτς (FIE No43) με σκορ 15-10 στο γύρο των 32, της Κινέζας Γιάκι Σάο (FIE Νο70) με 15-9 στο γύρο των 16 και της Ιταλίδας Μικέλα Μπάτιστον (FIE No19) στον προημιτελικό. Αγώνα με τον αγώνα η αθλήτρια του Θανάση Δελενίκα έβρισκε ρυθμό και αυτοπεποίθηση και έτσι έφτασε να εξασφαλίσει την είσοδο στο βάθρο των νικητών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No12) των δύο χάλκινων Ολυμπιακών μεταλλίων και τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων, από την οποία ηττήθηκε στο τελευταίο χτύπημα με 15-14 μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Η Ελληνίδα κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο το οποίο είναι και το τρίτο της για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Είχε κατακτήσει άλλο ένα χάλκινο το Νοέμβριο του 2022 στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου και ένα αργυρό το Φεβρουάριο του 2023 στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης, όταν έκαναν το 1-2 μαζί με τη Δέσποινα Γεωργιάδου. Δείτε εδώ τις δηλώσεις της ίδιας και εδώ τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή σπάθης, Θανάση Δελενίκα, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες ξιφομάχοι έχουν διατηρήσει την Ελλάδα στο βάθρο των έξι τελευταίων κορυφαίων διοργάνώσεων σπάθης γυναικών, αρχής γενομένης από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου του 2022 στο Κάιρο με το χάλκινο της Γεωργιάδου. Ακολούθησε το χάλκινο της Γκουντούρα στο Αλγέρι, το χάλκινο της Γεωργιάδου στην Ορλεάνη, το χρυσό της Γεωργιάδου στην Τύνιδα, το χρυσό της Γεωργιάδου και το αργυρό της Γκουντούρα στην Τασκένδη και τώρα το χάλκινο της Γκουντούρα στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα που τιμά την ελληνική ξιφασκία.

Το βάθρο των νικητριών:
1. Σούγκαρ Κατίνκα Μπατάι (Ουγγαρία)
2. Όλγκα Καρλάν (Ουκρανία)
3. Μανόν Απιτί Μπρουνέτ (Γαλλία)
3. Δώρα Γκουντούρα (Ελλάδα)

Ακρόπολις 2023 - Αποτελέσματα ατομικού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x