Γενικά

Βολικάκης για το θετικό δείγμα σε απαγορευμένη ουσία: «Αυτή είναι η απάντησή μου, θα κινηθώ νομικά»

Τι δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης για το θετικό δείγμα σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Τι δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης για το θετικό δείγμα σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Αρνείται τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και κινείται νομικά για τη δικαίωσή του ο Χρήστος Βολικάκης. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε θετικός σε επανέλεγχο που έγινε και αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο αθλητής της ποδηλασίας πήρε θέση (εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του), κάνοντας ανάρτηση στo Twitter: «Επανάλυση δειγμάτων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Η Union Cycliste Internationale (UCI) ενημερώνει ότι ο Έλληνας αναβάτης Χρήστος Βολικάκης έχει ειδοποιηθεί για ένα δυσμενές αναλυτικό εύρημα (AAF) για Επιλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέα ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1) από τον Διεθνή Οργανισμό Δοκιμών (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Αυτό το AAF προκύπτει από την εκ νέου ανάλυση ενός δείγματος που συλλέχτηκε στις 16 Αυγούστου 2016 κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Αυτή η εκ νέου ανάλυση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος επανάλυσης του ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ, εστιάζοντας σε δείγματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Αυτές οι εκ νέου αναλύσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ολοκληρωμένου προγράμματος κατά του ντόπινγκ που διεξάγεται ανεξάρτητα από την ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ από το 2018.

Ενισχύουν τις προσπάθειες κατά του ντόπινγκ χρησιμεύοντας ως πρόσθετο αποτρεπτικό μέσο κατά του ντόπινγκ και διευρύνοντας το φάσμα των πιθανών παραβιάσεων κανόνων που εντοπίζονται πέρα από την αρχική ανάλυση του δείγματος. Το πρόγραμμα εκ νέου ανάλυσης επιτρέπει τη διεξαγωγή περαιτέρω δοκιμών με βάση ενημερωμένες πληροφορίες, ιδίως χάρη σε έρευνες ή όταν οι μέθοδοι ανίχνευσης εξελίσσονται ως αποτέλεσμα της προόδου της επιστημονικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για 10 χρόνια μετά τη συλλογή τους (παρατάθηκε από οκτώ σε 10 χρόνια μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016), διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της επανάλυσης
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x