Γενικά

«Θετικό» δείγμα Βολικάκη από τους Ολυμπιακούς του Ρίο

ΕΟΠ και Χρήστος Βολικάκης ενημερώθηκαν από την UCI ότι στους επανελέγχους που γίνονται σε δείγματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ο πρωταθλητής της ποδηλασίας βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία.

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βρέθηκε την Παρασκευή ο Χρήστος Βολικάκης. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όμως η Ελληνική Ομοσπονδία κι ο Έλληνας πρωταθλητής είχαν ενημερωθεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δείγμα συλλέχθηκε από τον αθλητή στις 16 Αυγούστου 2016. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για δέκα χρόνια μετά τη συλλογή τους, ώστε να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματός του.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην UCI, ώστε να αποφασίσει ως η καθ’ ύλην αρμόδια ποιες ποινές θα επιβληθούν στον Βολικάκη.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Βολικάκης φέρεται να έκανε χρήση της ουσίας LGD-4033, φάρμακο που επιταχύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξάνει τη σωματική δύναμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x