Γενικά

Έχασε η Μπογκόρια του Γκιώνη στον πρώτο της αγώνα για τα ημιτελικά του Europe Cup πινγκ πονγκ

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στην εκτός έδρας πρώτη πολωνική «μονομαχία» με τη Ντζιάλντοβο για τα ημιτελικά του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2022-2023.

Ο αγώνας ανάμεσα στην Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη αι την Ντζιάλντοβο αναμενόταν ισορροπημένος κι, έτσι, κύλησε στο αρχικό του κομμάτι, αλλά μόλις οι γηπεδούχοι έκαναν με σπουδαία ανατροπή το 1-0, φάνηκε ότι πήραν και ψυχολογική ώθηση.

Από τη θέση 1 της ομάδας του ο τοπ Έλληνας αθλητής αντιμετώπισε έναν πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, τον Δανό Τζόναθαν Γκροθ, και, καθώς είναι λογικό να μην έχει βρει ακόμα το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο, λίγο καιρό μετά από την τελευταία επιστροφή του από τραυματισμό, κάμφθηκε με 3-0 σετ. Το έργο της Μπογκόρια για την πρόκριση στον τελικό, έγινε πια εξαιρετικά δύσκολο. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Γκρότζισκ την προσεχή Τετάρτη.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ είχαν αρχίσει την πορεία τους και οι δύο πολωνικές ομάδες. Η Μπογκόρια είχε πάρει τη δεύτερη θέση στο πρώτο γκρουπ, η Ντζιάλντοβο είχε καταταγεί, επίσης, δεύτερη στο τρίτο γκρουπ κι, έτσι, είχαν αποκτήσει το δικαίωμα να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europe Cup.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, η Μπογκόρια είχε νικήσει μέσα-έξω την, επίσης, πολωνική Μπιντγκόζ, ενώ η Ντζιάλντοβο είχε πετύχει δύο νίκες απέναντι στη Βιενέρ Νόισταντ από την Αυστρία.

Χιλιάδες Πολωνοί φίλαθλοι περίμεναν με ανυπομονησία τον πρώτο «εμφύλιο» της τετράδας και στο γυμναστήριο βρέθηκαν και θερμοί υποστηρικτές της Μπογκόρια, καθώς η πόλη της ομάδας απέχει κάτι παραπάνω από δύο ώρες οδικώς από το Ντζιάλντοβο.

Στον κρίσιμο (όπως αποδείχτηκε) εναρκτήριο αγώνα αναμετρήθηκαν δύο Πολωνοί πρωταθλητές, που έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Ο Ντίγιας, που είχε φορέσει την πράσινη φανέλα στο τελευταίο κομμάτι του περυσινού πρωταθλήματος, και ο Μπαντόφσκι, ο οποίος έχει συμφωνήσει για τη φετινή σεζόν με την αθηναϊκή ομάδα (ανεξάρτητα από το αν δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Ελλάδα). Ο Μπαντόφσκι προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο συμπατριώτης του γύρισε την κατάσταση σε 3-2 υπέρ του, κατακτώντας το ψυχοφθόρο πέμπτο σετ με 6-4!

Στη συνέχεια, το Νο 86 στο παγκόσμιο ranking list αυτής της εβδομάδας) συνάντησε τον κορυφαία Δανό, τον αριστερόχειρα Τζόναθαν Γκροθ (Νο 50). Με τον ίδιο αντίπαλο είχε πολύ γερές αναμετρήσεις στο παρελθόν, όμως αυτή τη φορά δεν μπορούσε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στην παράταση. Μετά, ο πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2016 έγινε πιο σταθερός και την ίδια ώρα ήταν φανερό ότι ο Γκιώνης δεν έπαιζε άνετα και του έλειπε η απαιτούμενη ενέργεια. Έτσι, ήρθε φυσιολογικά η ήττα με 3-0 σετ κι αργότερα αυτό έγινε και το σκορ ομάδων με τον γιο του προπονητή της Μπογκόρια, τον νεαρό διεθνή Ρετζίμσκι, να χάνει από τον Ιάπωνα Κάι Κονίτσι.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ντζιάλντοβο-Μπογκόρια 3-0:
Γιακούμπ Ντίγιας-Μάρεκ Μπαντόφσκι 3-2 (7-11, 7-11, 11-8, 11-6, 6-4)
Τζόναθαν Γκροθ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (14-12, 11-4, 11-6)
Κάι Κονίτσι-Μίλος Ρετζίμσκι 3-0 (11-8, 11-5, 11-8)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x