Στίβος

Ένατος στον κόσμο ο Φραντζεσκάκης!

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατετάγη ένατος στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου. Έκανε και τις έξι προσπάθειες λόγω λάθους των διοργανωτών.

Με την ένατη θέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

Ο 22χρονος σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 77.04μ. που πραγματοποίησε με την πρώτη του προσπάθεια.Ακολούθησε μια χαμηλότερη βολή με 74.34μ. ενώ στην τρίτη του προσπάθεια έγινε μεγάλο λάθος από τους διοργανωτές, που έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή να μη σταματήσει μετά τις τρεις πρώτες βολές, παρότι δεν είχε «πιάσει» θέση στην 8άδα.

Αρχικά, η προσπάθειά του μετρήθηκε σε 65.76μ, όμως αποδείχτηκε πως η μέτρηση ήταν λάθος. Μάλιστα, η βολή που δεν μετρήθηκε πιθανότατα ήταν πάνω από 77 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης προσπάθησε ξανά και πέταξε τη σφύρα στα 76.85μ.

Από τους διοργανωτές του δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει τον αγώνα του, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του, μετρώντας βολές στα 74.69μ. 76.78μ. και 76.62μ. Με δεδομένο ότι καμία από τις τρεις δεν βελτίωσε την καλύτερη επίδοσή του, οι κριτές αποφάσισαν να μην μετρήσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x