Χάντμπολ

«Σκότωσε» την ΑΕΚ σε… νεκρό χρόνο και σήκωσε το Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός!

Ερυθρόλευκο βάφτηκε το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ! Με buzzer beater του Σάββα, ο Ολυμπιακός λύγισε 26-25 την ΑΕΚ και πήρε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

«Χτύπησε» στο φινάλε την ΑΕΚ με buzzer beater του Σάββα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός (25-26)!

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, αφού προηγήθηκαν με τέσσερα γκολ διαφορά στο 44’ (16-20), αλλά εντέλει το έχασαν, με την «Ένωση» να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και να στέλνει το παιχνίδι στον έξτρα χρόνο.

Εκεί, οι Περαιώτες ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης στο φινάλε και να κάνουν δικό τους τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Εξαιρετική εμφάνιση από Μαντάλινιτς και Σλίσκοβιτς με οκτώ και εννέα γκολ συνολικά, με τον δεύτερο να δείχνει πως θα είναι μία πολύ σημαντική μονάδα για το σύνολο του Νίκου Γραμματικού.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα με 5-3 στο 9’, με Σλίσκοβιτς και Σάββα να πρωταγωνιστούν και την ΑΕΚ να έχει δύο δοκάρια με τον Λέμος. Η «Ένωση» ισοφάρισε άμεσα σε 5-5, ενώ στα επόμενα πέντε λεπτά δεν σημειώθηκε κανένα γκολ. Οι παίκτες του Αλέξη Αλβανού έφτασαν στο 7-5 στο 19’ με δύο γκολ του Μαντάλινιτς, με τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν στο 8-7 λίγο αργότερα.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες έφτασαν και πάλι στην ανατροπή λίγο αργότερα (9-10), με τον Παπαβασίλη να βγαίνει μπροστά και να σκοράρει κάποια σημαντικά τέρματα για την ομάδα του. Το σύνολο του Γραμματικού κατάφερε να κρατήσει αυτό το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με 13-11 υπέρ του Ολυμπιακού.





Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και έφτασαν γρήγορα στο 15-11 με γκολ των Σλίσκοβιτς και Μοντόρο. Η ΑΕΚ μείωσε αμέσως σε 15-13 με δύο τέρματα του Λιάπη, με τον Σλίσκοβιτς να κάνει το 16-13. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της «Ένωσης» και έφτασαν στο 20-16 στο 44’. H AEK μείωσε σε 21-18 με τον Μαρτίνοβιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 22-20 λίγο αργότερα, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Στα επόμενα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν το 22-21 με τον Μαντάλινιτς και να μειώνουν στο γκολ. Μάλιστα, οι παίκτες του Αλβανού έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (22-22) στο 27' με τον Κομαρζέφσκι. Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.



Εκεί, οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα πέναλτι για το 23-23, όπου αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου πενταλέπτου της παράτασης, καθώς στη συνέχεια οι άμυνες ήταν εξαιρετικές.

Στο δεύτερο κομμάτι, το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο 25-25. Ωστόσο, στο τελευταίο -κυριολεκτικά- δευτερόλεπτο, ο Σάββας νίκησε τον Μάτσκεβιτς και έκανε το 26-25, δίνοντας το Σούπερ Καπ στον Ολυμπιακό!



Τα πεντάλεπτα: 2-3, 4-5, 6-5, 8-6, 9-11, 11-13 (ημιχρ.), 13-15, 15-18, 16-20, 20-22, 21-22, 22-22, 25-26 (παράταση).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x