Χάντμπολ

Πήρε τη ματσάρα και το Κύπελλο η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στον τελικό με 24-22 επί του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σε ένα πραγματικό ντέρμπι!

Σε μια ντερμπάρα από τα παλιά, η ΑΕΚ κατάφερε πανηγυρίσει την σπουδαία νίκη (24-22) απέναντι στον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας! Το ματς είχε αρκετά νεύρα, με την «Ένωση» να είναι αυτή όμως που χαμογέλασε τελικά και δεν έπεσε θύμα έκπληξης από τους «ασπρόμαυρους» που κόντρα στα προγνωστικά παραλίγο να κάνει την έκπληξη.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τα τέσσερα Κύπελλα και πήραν το πρώτο μετά από επτά χρόνια, με MVP τον γκολκίπερ Τόμας Μπάουερ. Πλέον το σύνολο του Δημήτρη Δημητρούλια έχει μπροστά του τους τελικούς με την Ίσταντς για το EHF Cup που θα γίνουν στη Χαλκίδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά δυνατά το παιχνίδι, με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Αυτό ανέβασε την ένταση με αποτέλεσμα μόλις στο 7’ και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 4-2 υπέρ της ΑΕΚ, να αποβληθεί ο Σεϊρεκίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο του Μπουνέτα. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε στις επόμενες φάσεις δύο δίλεπτες αποβολές στις επόμενες φάσεις και έμεινε με τρεις παίκτες στο γήπεδο! Παρόλα αυτά όχι μόνο δεν έχασε την επαφή με το σκορ, αλλά μείωσε και στο -1 (5-4).

Από εκεί και μετά η «Ένωση» πίεσε περισσότερο και εκμεταλλευόμενη την επιλογή του Γούσιου να παίξει χωρίς τερματοφύλακα, έστειλε τη διαφορά στο +5 (12-7) με Κεδέρη και Μυλωνά, ενώ ο Λέμος ήταν αυτός που νωρίτερα τράβηξε… το κουπί επιθετικά. Όμως ο ΠΑΟΚ άντεξε και αν και δέχτηκε ακόμα δύο δίλεπτες αποβολές, έμεινε κοντά στο σκορ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (14-11).

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 24-22

Στο δεύτερο μέρος ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπήκαν πάρα πολύ δυνατά, αφήνοντας πίσω το νωθρό πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς όσο περνούσε η ώρα μείωναν όλο και περισσότερο, ενώ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τους Στογιάνοβιτς και Μέντουριτς (17-17). Ενώ η «κιτρινόμαυροι» βρίσκονταν μπροστά με 20-20, ο Λιάπης δέχθηκε ένα χτύπημα πάνω στη φάση και έπεσε στο έδαφος με αίματα στο πρόσωπο. Το ματς διακόπηκε για τουλάχιστον 6-7’ με τους διαιτητές να μοιράζουν δίλεπτες στους πάγους.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο τελικός άρχισε ξανά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ (21-21, 22-22), όμως το σουτ του Καλόμοιρου έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΚ (23-22) και ανάγκασε τον Γούσιο να πάρει τάιμ άουτ 71’’ πριν το τέλος. Ο Μπάουερ έκανε σπουδαία επέμβαση, οι συμπαίκτες του κράτησαν τη μπάλα και σε νεκρό χρόνο κέρδισαν πέναλτι, με το οποίο ο Λέμος διαμόρφωσε το τελικό 24-22.

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-2, 9-5, 11-7, 13-9, 14-11 (ημιχρ.), 16-13, 17-17, 20-19, 20-20, 21-21, 24-22.



Δείτε εδώ το live του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x