Χάντμπολ

Συγκλονιστική ΑΕΚ, «καθάρισε» ξανά την Ίσταντς και στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης!

Ιστορική νίκη (20-24) για την ΑΕΚ, που επικράτησε για δεύτερη φορά της Ίσταντς και κατέκτησε το EHF European Cup! Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την «Ένωση», δεύτερος για το ανδρικό ελληνικό χάντμπολ.

Στα χέρια της ΑΕΚ το EHF European Cup!

Στο Πάνθεον της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας περνάει η Κυριακή (30/5), το βράδυ της οποίας η «Ένωση» επικράτησε 24-20 στον δεύτερο τελικό με την Ίσταντς στο «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας -και με... προίκα και το 30-26 της Παρασκευής (28/5)- σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο για το τμήμα της στο χάντμπολ!

Παράλληλα, η ΑΕΚ -η οποία ξεπέρασε τα εμπόδια των τραυματισμών των Ουγκάλδε, Πλάθα και Μόγια- έφερε το δεύτερο τρόπαιο στο ανδρικό ελληνικό χάντμπολ, μετά το Challenge Cup που κατέκτησε το 2012 ο Διομήδης Άργους με προπονητή τον νυν «αρχιτέκτονα» του «δικεφάλου», Δημήτρη Δημητρούλια.



Με τον κόσμο της Κυπελλούχου Ελλάδος -η οποία πλέον στοχεύει στο, ιστορικό για τον σύλλογο, τρεμπλ με την κατάκτηση και του πρωταθλήματος- να δίνει βροντερό «παρών» στο κλειστό, ωθώντας τους παίκτες της ομάδας του στην ευρωκούπα. Απίθανη εμφάνιση από τον Μπάουερ, ο οποίος ήταν «Κέρβερος» μπροστά από το τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Μυλωνά με πέντε γκολ και τους Κεδέρη και Δομπρή με τέσσερα να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον τομέα του σκοραρίσματος.

αααααα


Το ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι με... φόρα από την Παρασκευή, παίρνοντας από το ξεκίνημα τα ηνία στην αναμέτρηση. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα συντηρούσε προβάδισμα δύο τερμάτων, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη της τον Μυλωνά . Ο άσος της «Ένωσης» ήταν εκείνος, ο οποίος πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του και την οδήγησε για πρώτη φορά στο +3 (5-8).

Ωστόσο, ο Νίγκρεν βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά (πέντε γκολ στο πρώτο μέρος) από πλευράς Ίσταντς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να δώσει και «κεφάλι» στο σκορ (11-10) στους Σουηδούς. Με τον Πέντερσεν να κάνει το 11-11, που ήταν και το τελικό σκορ σε ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετές δίλεπτες (3-2 για Ίσταντς και ΑΕΚ, αντίστοιχα).

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς γκολ στα πρώτα δυόμισι λεπτά, με την Ίσταντς -η οποία αγωνιζόταν χωρίς τερματοφύλακα στις επιθέσεις της- να προηγείται 12-11 με το Χάλμπακ. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, δεν άφησαν τους, τυπικά, γηπεδούχους να ξεφύγουν χάρη στις δύο εκτελέσεις πέναλτι του Δομπρή.

Οι δύο ομάδες το πήγαιναν γκολ-γκολ (15-15), με τους Καλόμοιρο και Κεδέρη να πετυχαίνουν τρομερά τέρματα, για να φέρουν εκ νέου στο +2 τον «δικέφαλο» (15-17) και τον Μυλωνά να γράφει το 16-19. Κάπου εκεί άρχισε να τελειώνει και η υπόθεση κατάκτησης, με την ΑΕΚ να φτάνει μέχρι και στο +6 (16-22) χάρη στην... οργιαστική εμφάνιση του Μπάουερ. Τα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν τυπική διαδικασία, με τον πάγκο και τον κόσμο της ΑΕΚ να πανηγυρίζει έξαλλα το τελικό 20-24 και την κατάκτηση του τροπαίου!










Τα πεντάλεπτα: 2-1, 2-4, 5-7, 8-9, 9-10, 11-11 (Ημίχ.) 12-12, 14-14, 15-16, 16-19, 16-21, 20-24.

Ίσταντς (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 2 , Λ. Σβένσον 3, Χούγκοσον 3, Νίγκρεν 5 , Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1 , Πέτερσον, Νταλίν 4 , Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 2 , Πάλμαρ, Τ. Σβένσον.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής, Χίκερουντ 2, Τζηράς 1, Δομπρής 4, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 5, Πέντερσεν 2, Λέμος 2, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς, Αραπακόπουλος 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 4.

Διαιτητές: Βέσοβιτς και Μίσοβιτς (Μαυροβούνιο)

Δίλεπτα: 5-4 Πέναλτι: 1/1, 4/6

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x