Χάντμπολ

Οι Ισπανοί στα ημιτελικά!

Ο Κανέγιας με τέρμα στο 59:59 έδωσε στην Ισπανία την νίκη- πρόκριση (25-24) επί της Δανίας

Στο 59:59 ο Χουάν Κανέγιας με ατομική ενέργεια και γκολ από την περιφέρεια έστειλε στα ουράνια τους Ισπανούς, χαρίζοντας τους την νίκη με 25-24 επί της Δανίας και μαζί ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών του Κατάρ. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το πρώτο λεπτό και καμία ομάδα δεν ξέφυγε με παραπάνω από δύο τέρματα! Στο 52΄οι «Φούριας Ρόχας» ήταν μπροστά 22-20, αλλά οι Δανοί με σερί 3-0 πέρασαν μπροστά 23-22 στο 55’ για να απαντήσουν με Εντρερίος, Ριβέρα και πάλι οι Ισπανοί για το 24-23. Ο Λάρσεν στο 59:40 ισοφάρισε 24-24 και στην τελευταία επίθεση των Ισπανών ο Κανέγιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκρέεν και έδωσε το έναυσμα στους 300 και πλέον Ισπανούς να τραγουδήσουν το Viva Espana.
Έτσι οι Ισπανοί θα συνεχίσουν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους, έχοντας όμως νέο δύσκολο έργο στους «4», αφού θα αντιμετωπίσουν τους «Χρυσούς» Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλους.
Οι «Τρικολόρ» συνέτριψαν 32-23 τους Σλοβένους στο Αλ Σαντ και δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο να αμφισβητήσουν την υπεροχή τους.
«Είμαστε συνηθισμένοι σε σκληρά ματς κόντρα στου Δανούς και αυτό ήταν ένα ακόμη. Οι αμυντικοί δούλεψαν καλά και από τις δύο πλευρές, αλλά στο τέλος καταφέραμε να σκοράρουμε το καθοριστικό γκολ με τον Κανέγιας και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό», δήλωσε ο Μανουέλ Καδένας, με τον σκόρερ του τέρματος που έδωσε την πρόκριση, Κανέγιας να σημειώνει: «Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η άμυνα μας θα έπρεπε να δουλέψει τέλεια, αφού η άμυνα και το τέρμα της Δανίας είναι πάντα τοπ. Καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη κόντρα σε μία πολύ δυνατή Δανέζικη ομάδα σε ένα ματς πολύ «σφικτό». Τώρα ανυπομονούμε να συναντήσουμε μία από τις δυνατότερες ομάδες του κόσμου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x