Χάντμπολ

Δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και μια ανάσα από το πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Ολυμπιακός με τον Παπαβασίλη να είναι εξαιρετικός επιθετικά και τον Μπαουέρ να έχει 8 αποκρούσεις νίκησε 22-21 την ΑΕΚ και αναζητά άλλη μια νίκη για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μία ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή στο χάντμπολ είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι, πήραν τη νίκη 22-21 και στο σημερινό, δεύτερο παιχνίδι της σειράς απέναντι στην ΑΕΚ και πλέον απέχει άλλη μια από την κατάκτηση του τίτλου με 2-0 στη σειρά των τελικών.

Καθοριστικό ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού έπαιξε η παρουσία του Παπαβασίλη. Ο νεαρός εξτρέμ των ερυθρολεύκων, με 7 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα, και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του στο ξέσπασμα που έκανε και ανέτρεψε τα δεδομένα στο ματς.

Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 30λεπτου κατάφεραν το 14-10 υπέρ της ΑΕΚ, να το κάνουν 15-14 με ένα τέρμα του Σλαβούλιτσα υπέρ τους, παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα. Στο σημείο αυτό, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Ο Μπάουρερ που τελείωσε το ματς με οκτώ αποκρούσεις τις περισσότερες από αυτές στο σημείο αυτό του αγώνα, διατήρησε τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ, φτάνοντας έτσι σιγά-σιγά στην τελική επικράτηση.

Το τρίτο ματς είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα.

Για τον Ολυμπιακό ο Παπαβασίλης πέτυχε 7 γκολ, και από τρία οι Παπαδόπουλος και Οστρούτσκο. Για την ΑΕΚ ο Κεδέρης και ο Καλόμοιρος είχαν 4 τέρματα, και από δύο οι Γκαρσία και Ουγκάλντε. Στατιστικό στοιχείο που δείχνει πολλά για τον αγώνα είναι οι αποκρούσεις με τους ερυθρόλευκους να έχουν 17 έναντι 10.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η ΑΕΚ μπήκε περισσότερο δυνατά στο παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ και να διατηρεί το προβάδισμα. Η Ένωση έβρισκε τρόπο να σκοράρει έχοντας συμμετοχή στον τομέα αυτό από αρκετούς παίκτες, με μεγαλύτερη συμμετοχή του Καλόμοιρου. Ο Ολυμπιακός με τον Οστρούτσκο διατηρούσε τη διαφορά στα δύο τέρματα.



Η επιλογή του προπονητή των ερυθρολεύκων, Γιώργου Καρασσαβίδη να περάσει στον αγώνα πιο κοντούς αλλά και πιο γρήγορους παίκτες έδωσε περισσότερες επιλογές επιθετικά. Έτσι ο Ολυμπιακός από το 6-4, άρχισε να μειώνει και να ισοφαρίζει στο 7-7 με τον Μοντόρο. Η ΑΕΚ «απάντησε» σε αυτό με το να βελτιώσει την άμυνα της, με μεγάλη συμβολή από τον τερματοφύλακα του. Εκμεταλλευόμενη το στοιχείο αυτό, αλλά και τα πέναλτι που κέρδισε από την άμυνα του Ολυμπιακού που προσπάθησε να γίνει λίγο περισσότερο «κλειστή» κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά της, να την φτάσει μέχρι και τα τέσσερα γκολ (11-7) και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενη (12-9)

Η Ένωση μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι. Κατάφερε να αυξήσει και πάλι στα τέσσερα τα γκολ της διαφοράς με τον Στεφάνοβιτς να κάνει το 14-10. Στο σημείο αυτό τα πάντα άλλαξαν…



Ο Ολυμπιακός έγινε περισσότερο πιεστικός στην άμυνα και προσπάθησε να τρέξει στην κόντρα. Με τον Παπαβασίλη να είναι εξαιρετικός στο σουτ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα σερί, ισοφάρισαν σε 14-14. Ο Σλαβούλιτσα έδωσε στους ερυθρόλευκους για πρώτη φορά προβάδισμα.

Ο Μπάουερ άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να μην επιτρέπει στους παίκτες της ΑΕΚ που είχαν την ευκαιρίες άλλες φορές να ισοφαρίσουν και άλλες να πάρουν ακόμη και πάλι «κεφάλι» στο σκορ. Ο Ολυμπιακός αντίθετα έβρισκε τρόπους να σκοράρει και να διατηρεί έστω στο ένα γκολ τη διαφορά στο ματς.



Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει σε 22-21 αλλά στο τελευταίο σουτ ο Μπάουερ αντέδρασε σωστά απέναντι στον Πλάθα.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 7, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 2, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.

ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 2, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς 2, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 3, Κεδέρης 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x