Γενικά

Ιστορική στιγμή και για τις Σάρισες Φλώρινας, πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο Europe Trophy γυναικών

Οι Σάρισες είχαν πετύχει χτες τον βασικό τους στόχο περνώντας στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από τον όμιλό τους και χθες έκαναν το κάτι παραπάνω.

Οι Σάρισες Φλώρινας κατέκτησαν τη 2η θέση στο Europe Trophy γυναικών και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση υποδέχεται με τεράστια χαρά και περηφάνια μία εξαιρετική, μία πολύ αποδοτική μέρα σε συλλογικό επίπεδο. Μετά τον Ολυμπιακό, που αναδείχτηκε το απόγευμα πρωταθλητής στο Europe Trophy ανδρών, έζησε τη δική του μεγάλη στιγμή, τιμώντας τη χώρα και η ομάδα της Βόρειας Ελλάδας. Στο Europe Trophy Grand Final, που έγινε το Σαββατοκύριακο 18 και 19/03 στη Μιραντέλα της Πορτογαλίας, με τη συμμετοχή των 8 καλύτερων ομάδων, έκαναν την υπέρβαση φτάνοντας στο ασημένιο μετάλλιο! Στον τελικό ηττήθηκαν με ψηλά το κεφάλι από τη γαλλική Ζουέ Λε Τουρ με 3-0, ενώ στην 4άδα απέκλεισαν με 3-2 ένα από τα φαβορί, την επίσης γαλλική Σεν Πιερέζ. Πρόκειται αναμφίβολα για τη σπουδαιότερη επιτυχία των Σαρισών στη μικρή ιστορία τους και παράλληλα την πιο σημαντική στο άθλημα από σωματείο της Περιφέρειας. Οι Σάρισες είχαν πετύχει χτες τον βασικό τους στόχο περνώντας στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από τον όμιλό τους και χθες έκαναν το κάτι παραπάνω χαρίζοντας νέα διάκριση στη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας μετά το χρυσό μετάλλιο του Παναθηναϊκού στο περσινό εναρκτήριο Europe Trophy.

Το μεσημέρι οι Σάρισες επιφύλαξαν νέες συγκινήσεις όταν ανέτρεψαν τα προγνωστικά κόντρα στη Entente Saint Pierraise. Η Λιου Τζούντιθ τα πήγε εξαιρετικά απέναντι σε συμπατριώτισσές της και καθώς επικράτησε με ανατροπή από 0-2 σετ στο πρώτο ματς, έδωσε δύναμη και πίστη στην ομάδα της για τη συνέχεια. Πράγματι η Μπερναντέτ Μπαλίντ διπλασίασε αμέσως μετά τις νίκες και πλέον είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την πρόκριση στον τελικό. Η Ουγγαρέζα έχασε στο δεύτερο παιχνίδι της, ενδιάμεσα είχε ηττηθεί και η νεαρή διεθνής μας Δέσποινα Άμπα (που επίσης εκπροσώπησε επάξια τη δική μας νέα γενιά και αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες παίζοντας και στις δύο φάσεις της διοργάνωσης), αλλά στο τέλος «μίλησε» πάλι με την ποιότητά της η Λιου στέλνοντας στον τελικό τις Σάρισες με σκορ 3-2!

Ιστορική στιγμή και για τις Σάρισες Φλώρινας

Το απόγευμα η ομάδα έδωσε τη «μάχη» της και στον τελικό απέναντι στο 2ο φαβορί των αγώνων, τη TT Joue les Tours. Το γαλλικό κλαμπ το αντιμετώπισε και το Σάββατο στο γκρουπ, έχασε ξανά με 3-0, αλλά εξάντλησε τις πιθανότητες για νέα έκπληξη. Στην αρχή μπορούσε να προηγηθεί, αλλά η Μπαλίντ κάμφθηκε στα 5 σετ, ενώ απόλυτα ανταγωνιστική ήταν και η Λιου στο επόμενο ματς. Οι Σάρισες έφτασαν με καμάρι στο ασημένιο μετάλλιο και πιστοποίησαν τη δυναμική τους και εκτός συνόρων μετά τη 2η θέση στην ελληνική Α1. Ο προπονητής Μαρκ Πινκ στηρίχτηκε στην ίδια τριάδα που είχε και στην πρώτη φάση του Κυπέλλου, στη Σλοβακία, όπου οι Σάρισες είχαν κατακτήσει τη 2η θέση στην Περιφέρεια C.

«Μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, όπου κάναμε μια πολύ καλή ομαδική δουλειά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη 2η θέση. Μετά από έναν πολύ καλό αγώνα στον ημιτελικό απέναντι σε μια κορυφαία γαλλική ομάδα περάσαμε στον τελικό κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για! Ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν να επιστρέψουμε πιο δυνατοί», τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ, εκ μέρους των αθλητριών, η Μπερναντέτ Μπαλίντ. Ο Ούγγρος προπονητής του σωματείου Μαρκ Πινκ σημείωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την απόδοση της κάθε αθλήτριας. Δυστυχώς στον τελικό η αντίπαλη ομάδα ήταν καλύτερη αυτή τη φορά, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό και είμαστε χαρούμενοι για τη 2η θέση. Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα έπρεπε να ξεπεράσουμε μερικές πολύ καλές ομάδες. Αυτό είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα και εμπειρία για τον σύλλογό μας, χαίρομαι που είμαι μέλος της και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε την επόμενη φορά για να πάρουμε το χρυσό»!

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Σάρισες Φλώρινας-TT Joue les Tours 0-3:

Μπερναντέτ Μπαλίντ-Οντρέι Ζαρίφ 2-3 (11-7, 8-11, 7-11, 11-9, 1-6)

Λιου Τζούντιθ-Λι Χε 1-3 (6-11, 9-11, 13-11, 4-11)

Δέσποινα Άμπα-Νόλγουεν Φορτ 0-3 (9-11, 7-11, 4-11)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Entente Saint Pierraise-Σάρισες Φλώρινας 2-3:

Στεφανί Λουιλέτ-Λιου Τζούντιθ 2-3 (11-7, 11-4, 4-11, 7-11, 4-6)

Λούσι Γκοτιέ-Μπερναντέτ Μπαλίντ 0-3 (9-11, 8-11, 5-11)

Τζαν Ρόμπες-Δέσποινα Άμπα 3-0 (11-5, 11-8, 11-6)

Λουιλέτ-Μπαλίντ 3-0 (11-6, 11-9, 11-6)

Γκοτιέ-Λιου 1-3 (11-9, 7-11, 8-11, 6-11)

Στην 3η θέση αρκέστηκαν η γαλλική Entente Saint Pierraise και η κροατική STK Aquaestil Duga Resa.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x