Γενικά

Ίων Σταμάτιος Στρωματιάς: «Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει - Θέλω να γίνω ένας καλός ιστιοπλόος»!

Ο Ίων Σταμάτιος Στρωματιάς, που μαζί με τον συναθλητή του, Γεώργιο Ηρακλή Μιχαλόπουλο, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, μιλάει στο sport-fm.gr για τα όνειρά του!

Ο Ίων Σταμάτιος Στρωματιάς μαζί με τον συναθλητή του, Γεώργιο Ηρακλή Μιχαλόπουλο, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 420 U17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, που διεξάχθηκε στη Γκντίνια της Πολωνίας. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησαν το χρυσό, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα υπόσχεται πολλά.

Μαθητές ακόμα, έχουν όνειρα και υψηλούς στόχους, ενώ κάνουν υπερήφανη τη χώρα μας. Παιδιά, που σίγουρα έχουν μια σημαντική θέση στον ελληνικό αθλητισμό και ένα λαμπρό μέλλον. Ο Ίων Σταμάτιος Στρωματιάς μίλησε στο sport-fm.gr και στη Μαριάννα Καραδήμα μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Πολωνία. Η διάκριση αυτή και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι πολύ σημαντική για τον 14χρονο μαθητή, που ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει, όπως είπε. «Νιώθω πολύ χαρούμενος και θέλω να βάλω τα δυνατά μου για τη συνέχεια».

Οι ώρες προπόνησης πολλές! Όμως, όταν έχεις στόχο την κορυφή οι θυσίες και η σκληρή δουλειά είναι στο πρόγραμμα. Ειδικά στις μικρές ηλικίες, οι αθλητές δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο σε σχέση με τους συνομήλικούς τους. Χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις! Αυτό είναι η πηγή όλων. «Προπονούμαι όλη τη χρόνια, τέσσερις φορές την εβδομάδα, από τρεις έως έξι με εφτά ώρες τη μέρα (έξι με εφτά ώρες το καλοκαίρι που η μέτρα είναι μεγαλύτερη)», τονίζει.

Ίων Σταμάτιος Στροματιάς: Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει

Πώς ένας μαθητής Γυμνασίου μπορεί να συνδυάζει το σχολείο με τον πρωταθλητισμό; Ο ίδιος, απόλυτα συνειδητοποιημένος, απαντάει: «Ακόμα δεν μου είναι δύσκολο, γιατί δεν έχω πολλά μαθήματα. Όταν θα αρχίσω να καταλαβαίνω περισσότερο την πίεση, θα βρω τον τρόπο να τα συνδυάσω».

Τέλος, εξομολογείται τα όνειρα και τα σχέδιά του. «Θέλω να γίνω ένας καλός ιστιοπλόος για αρχή. Την καινούρια σχολική χρόνια θα πάω γ' Γυμνασίου. Έχω πολλές σκέψεις και όνειρα για το μέλλον, όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακόμα τι είναι αυτό που θα επιλέξω να κάνω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x