Γενικά

ITTF Fa20 Greek Para Open: Αρχίζει η γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Κεφαλονιά

Στο απλό το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αρχικά γκρουπ με τους 2 πρώτους/ες να προκρίνονται στο νοκ άουτ στάδιο.

Ιστορία γράφεται το προσεχές τριήμερο στην Κεφαλονιά για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα άτομα με αναπηρίες και τον ελληνικό Παραολυμπιακό αθλητισμό γενικότερα. Για πρώτη φορά μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 η χώρα διοργανώνει διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης και είναι έτοιμη για ένα γεγονός, που θα τιμά απόλυτα τον χώρο των αθλητών με αναπηρίες και την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, ενώ παράλληλα θα στείλει τα κοινωνικά του μηνύματα. Το τουρνουά Θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι από αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του Para TT 2022 ως ITTF Fa20 Greek Para Open (όπου Fa 20 είναι η βαθμίδα του event). Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», που έχει φιλοξενήσει επιτυχώς κι άλλες δράσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση και προσφέρει τις προϋποθέσεις για πετυχημένους αγώνες. Θα πάρουν μέρος 139 αθλητές και αθλήτριες από 29 χώρες. Συνδιοργανωτές είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ο δήμος Αργοστολίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο τοπικός ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Με την προτροπή του τοπικού ΑΣΕΑ, που από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ασχολείται με τους Α.Με.Α., η οικεία αθλητική ομοσπονδία μαζί με την ΕΦΟΕπΑ τόλμησαν το αίτημα για το 1ο διεθνές τουρνουά, η παγκόσμια ομοσπονδία τους δίνει την ευκαιρία και είναι έτοιμοι να την αξιοποιήσουν ανοίγοντας έναν νέο δρόμο.

Με ώρα έναρξης 9 το πρωί και στα 12 τραπέζια του «Αντώνης Τρίτσης» θα βρεθούν 103 αθλητές και 36 αθλήτριες όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα θα είναι 10 (3 άνδρες και 7 γυναίκες), ενώ τη μεγαλύτερη αποστολή πρόκειται να εμφανίσει η Μεγάλη Βρετανία με 17 αθλητές, (13 άνδρες και 4 γυναίκες).

Τα αγωνίσματα είναι:

Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11)

Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

Τα αγωνίσματα του απλού διεξάγονται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό, στη 1 και 2 Οκτωβρίου. Το βράδυ της Πέμπτης Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες ολοκληρώθηκε στις 29/09.

Στο απλό το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αρχικά γκρουπ με τους 2 πρώτους/ες να προκρίνονται στο νοκ άουτ στάδιο. Σε όλα τα αγωνίσματα του διπλού επίσης τα δύο πρώτα ζευγάρια από τα γκρουπ προχωρούν στο ταμπλό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οργανώθηκε συνέντευξη Τύπου στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου με όλους τους επισήμους να στέκονται στη σημασία αυτής της μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης (αναλυτικό ρεπορτάζ στο λινκ https://bit.ly/3riDXHZ). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Τσιλιμιδός, ο επίτιμος Πρόξενος Σερβίας και Αντιπρόεδρος ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο διευθυντής των αγώνων Χρόνης Πολίτσης, ο Tomas Varga εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας και ο Κωνσταντίνος Σιάχος από την ΕΑΟΜ- ΑΜεΑ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αργοστολίου παρέλαση των αποστολών με σημαίες και παράλληλα έλαβαν χώρα πολιτιστικά δρώμενα.

Το τουρνουά έχει προβληθεί πολύ στην τοπική κοινωνία ενώ έξω από το γυμναστήριο δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες όμορφες τοιχογραφίες, που δεν παραπέμπουν μόνο στους αγώνες Α.Με.Α. αλλά και σε σπουδαίους αθλητές.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στο 1ο Greek PTT Open είναι η Ιωάννα Καριοφύλλη, πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑΜεΑ. Στην Επιτροπή βρίσκονται ακόμα ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Σταύρος Τραυλός αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο επίτιμος πρόξενος Σερβίας και αντιπρόεδρος ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Βίκτωρας Ρουχωτάς και ο Κώστας Σιάχος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΟΜ ΑΜεΑ.

Διευθυντής τουρνουά είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, νυν προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τέως ομοσπονδιακός. Διευθυντής αθλήματος ο Τόμας Βάργκας, ενώ στην ομάδα των διαιτητών η Κωνσταντίνα Κρόττα και η Ιωάννα Ζτάλιου από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται μαζί με τον Ιταλό Φρανσέσκο Νούζο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x