Στίβος

Κορυφαίοι Ιτον, Ντιμπάμπα

Οι Αστον Ιτον και Γκενζέλε Ντιμπάμπα αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές στίβου για το 2015, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η IAAF.

Ο Αμερικανός δεκαθλητής έγινε ο πρώτος στα σύνθετα αγωνίσματα που καταφέρνει να κερδίσει τη συγκεκριμένη διάκριση, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με τους 9.045 βαθμούς που συγκέντρωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κινέζικη πρωτεύουσα.

«Οι αθλητές ξοδεύουν τα καλύτερά τους χρόνια για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Αυτό, λοιπόν, που βλέπουν οι θεατές είναι μια απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος, αν επικεντρωθεί σε ένα στόχο και βάλει όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν. Δεν νιώθω ότι νίκησα τον Μπολτ και τον Τέιλορ.

Οι δύο τους είναι από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών και με κολακεύει πολύ που ήμουν συνυποψήφιός τους. Δέχομαι αυτό το βραβείο, εκ μέρους όλων των αθλητών», τόνισε ο Ιτον.

Η πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων από την Αιθιοπία σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο στα 5.000 μέτρα με 14:18.86 και παγκόσμιο στον ανοιχτό στα 1.500 μέτρα με 3:50.07, ενώ κατέκτησε το χρυσό στη δεύτερη απόσταση στο Πεκίνο.

«Είναι υπέροχη η αίσθηση να είσαι η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Πέρυσι, ήμουν φιναλίστ και φέτος είμαι περήφανη που οι κόποι μου αναγνωρίστηκαν από τους φιλάθλους και τους ειδικούς της IAAF. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε Σίπερς και Βλόνταρτσικ που είχαν μια απίστευτη χρονιά. Ίσως η σειρά τους να είναι του χρόνου.

Φέτος, θα επικεντρωθώ στον κλειστό στίβο και πρώτος μου στόχος είναι να καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ στο μίλι, στις 17 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη», τόνισε, από την πλευρά της, η Ντιμπάμπα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x