Κολύμβηση

Μετ εμποδίων η προετοιμασία της Νόρας Δράκου για το Ρίο

Την απογοήτευσή της για την κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητήριο στην Πάτρα εξέδρασε η Νόρα Δράκου, που μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την προετοιμασία της ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα «θύματα» της έλλειψης υποδομών στην Ελλάδα είναι η κολύμβηση, με την Νόρα Δράκου να μιλάει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μετ’ εμποδίων προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει εξασφαλίσει ήδη το όριο για τα 50μ. ελεύθερο, ενώ μάχεται και γι’ αυτά στα 100μ. ελεύθερο και ύπτιο, όμως, όπως τονίζει, οι συνθήκες προπονήσεων στο κολυμβητήριο της Πάτρας δεν είναι ιδανικές.

Αναλυτικά όσα είπε στους Αλεξάνδρα Αξενίδου και Μάνο Ζερβάκη:

Για την κατάσταση στο κολυμβητήριο της Πάτρας, «Αντ. Πέπανος»: «Η Πάτρα δυστυχώς δεν είναι μια χαρά τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν τρομερά προβλήματα με το κολυμβητήριο. Έρχομαι Αθήνα πάρα πολύ συχνά για να κάνω την προετοιμασία μου.

Έχουμε τρομερό πρόβλημα με το νερό, είναι πάρα πολύ κρύο. Δεν ξέρω ποιος φταίει γι’ αυτό. Το κολυμβητήριο ανήκει στην ΓΓΑ. Στέλνουμε συνέχεια επιστολές, λειτουργεί κανονικά για λίγο και κλείνει ξανά. Η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 25 βαθμούς, θερμοκρασία που δεν μας επιτρέπει να προπονηθούμε. Ο Νόμος λέει πως η θερμοκρασία πρέπει να είναι από 23-25 βαθμούς και πάνω σ’ αυτό στηρίζονται όταν το συζητάμε. Δεν ξέρω όμως με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε κάτι τέτοιο και από πότε είναι αυτός ο νόμος. Το χειμώνα η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 26.5 με 27 για να μπορούμε να προπονηθούμε».

Για το αν υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμών:
Η δική μου προετοιμασία επηρεάστηκε πολύ απ’ τη θερμοκρασία. Μου δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα, όταν απ’ το γυμναστήριο έμπαινα στους 24 βαθμούς, δεν μπορούσα να κάνω όσα θέλω».

Για τον κόσμο που γυμνάζεται εκεί: «Είναι το μόνο κολυμβητήριο που λειτουργεί στην Πάτρα. Όλες οι ηλικίες, από 5 μέχρι όσο πάει, κολυμπούν εκεί. Πας κάθε μέρα και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις. Θα κολυμπήσεις, δεν θα κολυμπήσεις… Υπάρχουν βασικές ελλείψεις. Είναι πολύ καλό το κολυμβητήριο, θα μπορούσαν να γίνουν σπουδαίοι αγώνες, αλλά δεν το προσέχουν».

Για τους στόχους της στους Ολυμπιακούς αγώνες: «Θα ήθελα πολύ έναν τελικό στην Ολυμπιάδα, αλλά θα είμαι ευχαριστημένη με είσοδο στη 10άδα ή τη 12άδα. Το επίπεδο είναι ψηλό, σε αντίθεση με το επίπεδο που δουλεύουμε εδώ, οπότε κρατάω μικρό καλάθι».

Για τις διαφορές στην προετοιμασία των Ελλήνων και των ξένων αθλητών: «Είναι πάρα πολλά αυτά που υπερέχουν, αλλά κυρίως ένα ζεστό χώρο. Το πιο βασικό. Στην Ελλάδα δεν μας λείπουν τα ταλέντα, ούτε οι προπονητές, αλλά οι χώροι και η τεχνογνωσία. Πολλά πράγματα έξω απ’ την πισίνα. Ο χώρος όμως είναι ό,τι χειρότερο».

Για το αν βλέπει λύση: «Δεν βλέπω να λύνεται το πρόβλημα. Δεν περιμένω πολλά από χώρα που βρίσκεται σε κρίση και έχει ελλείψεις παντού. Ας πουν, όμως, πως το ΟΑΚΑ θα είναι το προπονητήριο όλης της Εθνικής ομάδας. Ή, για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας να μην μπορεί να λειτουργήσει ένα κολυμβητήριο».

Για τις επόμενες διοργανώσεις, που θα διεκδικήσει την πρόκριση για Ολυμπιακούς σε δύο ακόμα αγωνίσματα (100μ. ελεύθερο και ύπτιο): «Η πιο βασική διοργάνωση είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Μάιο. Δεν είμαι μακριά απ’ το να πάρω την πρόκριση. Μετά τον τραυματισμό μου άφησα τα εκατοστάρια γιατί φοβήθηκα να επιβαρύνω το χέρι μου. Φέτος αποφάσισα να τα κυνηγήσω. Αν είμαι υγιής και λειτουργούν τα κολυμβητήρια θα τα καταφέρω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x