Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον το θέμα του ντόπινγκ στη χώρα μας, καθώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνεχώς ονόματα αθλητών που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μετά το «σοκ» με το Γιάννη Δρυμωνάκο, άλλο ένα όνομα από το χώρο του υγρού στίβου, ήρθε να προστεθεί στη λίστα και να ταράξει τα ήρεμα νερά της πισίνας. Αυτό της Μαρίας Δεμερτζή, στον οργανισμό της οποίας ανιχνεύθηκε εξωγενής τεστοστερόνη.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε έλεγχο που έγινε στα μέσα Μαϊου κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ στην Πτολεμαίδα. Η Κ.Ο.Ε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει το όνομα της κολυμβήτριας, μέχρι να εξετασθεί και το δεύτερο δείγμα το αποτέλεσμα του οποίου ήταν και πάλι θετικό και πλέον τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό αντιντόπινγκ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Δεμερτζή, αν και πρωταθλήτρια Ελλάδος, δεν συμπεριλαμβάνεται στην Ολυμπιακή ομάδα, αφού δεν είχε πιάσει το όριο για το Πεκίνο.
Επιμέλεια:Μαρία Ζιώβα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






