Ανακοίνωση με την οποία ζητά από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας την αποπομπή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών, εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ολυμπιακός. Στην εν λόγο ανακοίνωση, οι «ερυθρόλευκοι», μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν δημοσίως ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι των αιωνίων στο πόλο, όπως και την ατιμωρησία που τους περιβάλει, θέτουν ερωτήματα προς όλες τις αρμόδιες, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αρχές, ενώ ζητούν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. καταγγέλλει την αποτρόπαια, άνανδρη και μεθοδευμένη επίθεση των «γνωστών αγνώστων» οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι περιβαλλόμενοι από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν επιτέθηκαν κατά της αποστολής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Συνδέσμου μας μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου και τραυμάτισαν σοβαρά τον προπονητή και έναν αθλητή της ομάδας μας και ελαφρότερα άλλα μέλη της αποστολής.
Τα γεγονότα αυτά, κατά τα οποία από τύχη δεν είχαμε την απώλεια ζωής, θέτουν όλους τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. απευθύνει σε όλους τους αρμόδιους τα εξής ερωτήματα:
-Πως καθορίστηκε η ώρα διεξαγωγής του αγώνα και επιλέχθηκε να διεξαχθεί αυτός στις 17:00 και όχι στις 19:00 που πρότεινε ο Σύνδεσμός μας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος των επεισοδίων;
-Γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοδυτικής Αττικής στην αρχή πρότεινε ως ώρα διεξαγωγής του αγώνα τις 19:00 και έπειτα άλλαξε θέση και πρότεινε τις 17:00 που ήταν επιθυμία του Παναθηναϊκού; Από ποιον πιέστηκε να αλλάξει γνώμη και γιατί υπέκυψε σ αυτές τις πιέσεις;
-Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, πέρα από γενικόλογες ανακοινώσεις, έχει σκοπό να προστατεύσει ο άθλημα αποπέμποντας τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα ή ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χέρια της ρίχνοντας το μπαλάκι στον αθλητικό δικαστή;
-Γιατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας αυτεπάγγελτα προκειμένου να αποδώσει ευθύνες για γεγονότα στα οποία κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς ο ίδιος είναι αρμόδιος και έχει τη δυνατότητα να συλλέξει αποδεικτικό υλικό από τη Δημόσια Τηλεόραση και άλλα τηλεοπτικά κανάλια που κατέγραψαν τη συνάντηση;
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. αναμένει έμπρακτη και άμεση απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα που έθεσε και παράλληλα δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι, πρώτον θα υπερασπίζει πάντα τους αθλητές όλων των αθλημάτων του και δεύτερον, δεν επιτρέπει σε κανέναν να κατακρεουργήσει το αθλητικό ιδεώδες και πνεύμα με γεγονότα σαν και αυτά του Χαλανδρίου, ακόμα και όταν οι υπεύθυνοι κωφεύουν.»
Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






